Etter at han nesten døde av en overdose i 2007, tok Eminem grep. Nå har han vært helt rusfri i 11 år.

Eminem, eller Marshall Bruce Mathers III, som han egentlig heter, delte nylig et bilde på Instagram av medaljongen han fikk for å ha vært rusfri i 11 år. På medaljongen står det XI, som er romertallet for 11, sammen med ordene «Enhet», «Tjeneste» og «Helbredelse». Det skriver People.

«11 år – fortsatt ikke redd», skriver Eminem under bildet.

Se dette innlegget på Instagram

11 years – still not afraid.

Et innlegg delt av Marshall Mathers (@eminem)

Den verdenskjente rapperen, delte et liknende bilde i fjor på tiårsdagen. Mens han spilte på Coachella-festivalen, delte han bilde av medaljongen og skrev: «Feiret min 10-årsdag i går.»

Se dette innlegget på Instagram

Celebrated my 10 years yesterday.

Et innlegg delt av Marshall Mathers (@eminem)

Nær døden-opplevelse

Eminem har nylig avslørt at han hadde en nær døden-opplevelse i 2007, etter å ha tatt en overdose av metadon. Han forteller at det var så ille på et tidspunkt, at han tok opp til 20 tabletter hver dag.

Rapperen skrev om overdosen i en av tekstene sine på albumet «Revival» som kom ut i desember 2017. På låten «Castle», som han gjorde sammen med Skylar Grey, rapper han et brev til datteren Hailie Jade (23). Han forteller om hvordan han nesten tok overdose på hennes 12-årsdag.

LES OGSÅ
"Charter-Hilde" tar et oppgjør med kroppspress - delte nakenbilde på sosiale medier

«Faren din henger i enden av repet. Jeg sklir ned en glatt skråning. Uansett, kjære, jeg må gå, jeg begynner å bli trøtt. Elsker deg, pappa, s …, jeg vet ikke», rapper han.

Ber datteren om unnskyldning

På neste sang på albumet, på låten «Arose», tar han opp igjen tråden og ber datteren om unnskyldning.

«Jeg overhørte at de skal koble meg fra. Og det er bursdagen din. Jade, jeg går glipp av bursdagen din. Jenta mi, jeg er så lei meg», rapper han videre.

Nærmere slutten av låta sier han: «Jeg lover å kaste denne metadonen i toalettet.»

I et intervju med New York Times i 2011, sier Eminem at han tidligere fikk tak i piller over alt, og at han tok alt folk ga til ham.

Byttet ut rus med løping

«Da jeg kom ut av rehab, måtte jeg slanke meg, men jeg måtte også finne en måte å fungere på som rusfri, sa Eminem til Men’s Journal i 2015. Han forteller at han hadde problemer med å sove.

«Så jeg begynte å løpe. Det ga meg en naturlig endorfin-rus, samtidig som det hjalp meg å sove, så det var perfekt», sier han videre, og legger til:

«Jeg kan lett forstå hvordan folk erstatter avhengighet med trening. En avhengighet byttet ut med en annen, men den ene er bra for dem.»

LES OGSÅ
Bettan kommer med avsløring om forholdet til kjæresten