in

Emma Ellingsen med egen serie, får kjendisene til å fortelle om utenforskap

Faksimile: Instagram

«Annerledes» er en programserie over åtte episoder der programleder Emma Ellingsen møter personer som har følt seg, eller blitt sett på som annerledes.

I programserien «Annerledes» møter Emma mennesker som har en historie å fortelle om det å være annerledes, og seerne vil oppleve at hun møter dem med nysgjerrighet og respekt.

– Vi kan ved å dele våre historier lære av hverandre og forhåpentligvis nå ut til de som trenger det ved å være forbilde ved å vise viktigheten ved å være tro mot seg selv og tørre å stå for den man er selv om det koster, sier Emma Ellingsen.

Gjennom sin bakgrunn har Emma selv kjent på det å skille seg ut, men samtidig følt seg som en helt vanlig jente. Hun vil med sin erfaring og bakgrunn bli kjent med andre som også har følt på det å være annerledes, men på helt andre måter.

– Jeg møter personer i serien jeg er genuint nysgjerrig på, og er takknemlig for å få høre historien til. Det har blitt til mange gode samtaler og jeg er glad for at alle jeg har møtt har vært så åpen og delt så personlige historier, forteller Emma.

De gode samtalene 

Emma ønsker å skape åpenhet og forståelse rundt de utfordringene mange kjenner på ved å skille seg ut i oppveksten og i dagens samfunn

Vi ble først kjent med Emma Ellingsen gjennom «Født i feil kropp». Deretter fulgte vi henne i «Generasjon Z», og nå sist i «Bloggerne».


Nå har hun blitt 20 år. Hun er influenser, har eget beauty brand og har fra ung alder vært åpen om hvordan det er å være født i feil kropp.

– Helt siden jeg var liten har jeg følt meg annerledes. Jeg valgte tidlig å stå frem med min historie, og lite visste jeg at det skulle hjelpe både meg og andre i samme situasjon. Jeg håper at samtalene jeg har med de kjente personene i serien, og historiene som blir delt, kan være med på å skape større åpenhet, og inspirere andre til å tørre å være seg selv, sier Emma.

I sin nye rolle som programleder sier hun følgende:

– Jeg er ikke utdannet journalist og er fersk som programleder, men har sett viktigheten ved å dele min egen historie. I «Annerledes» ønsker jeg gode samtaler, dele erfaringer og få til gode og ærlige møter hvor vi både snakker om det som er godt og vondt. Så det handler mer om menneskelige møter og uformelle og nære, gode samtaler mer enn å gjøre et intervju.

Mindre ensom ved å dele 

To av de kjente personene Emma har møtt og som har delt sine historier er rappartisten Myra (Regina Tucker) og toppidrettsutøver Birgit Skarstein.

– Alle føler vi oss vel litt annerledes av og til, alle er vi også ulike på hver vår måte. Annerledeshet kan føles litt ensomt. Men, ved å tørre å sette ord på de tingene vi er like og ulike på, så letter det å snakke om det og det føles kanskje litt mindre ensomt. Samtidig får vi gjennom programmet muligheten til å lære noe om hvordan andre har det. Emma er modig som tør å være så åpen, sårbar og sterk i seg selv og i møte med andre. Vi hadde et veldig fint møte og en god samtale.  

Her er de åtte personene Emma Ellingsen møter i serien:

Myra (Regina Tucker)

Emma drar til Bergen og blir kjent med rapartisten Myra som forteller om en barndom med mye usikkerhet og mangel på tilhørighet.

De drar tilbake til et av barnehjemmene hvor Myra vokste opp og det blir et rørende møte med bonusfamilien.

Birgit Skarstein

Emma blir med toppidrettsutøver Birgit Skarstein på ski og får et ærlig innblikk i hvordan det er å være lam og sitte i rullestol.

Emma blir imponert over Birgit sin stå på vilje og enorme pågangsmot.

Big Daddy Karsten (Karsten Marcussen)

https://www.instagram.com/p/CW0z_W9tNFu/

Emma møter Rapperen “Big Daddy Karsten” som ventet til han var 28 år gammel før han turte å komme ut som homofil.

Han forteller om hvor vanskelig veien hans har vært og det å komme fra et lite sted og ikke bli akseptert for den man er.

De drar tilbake til Arendal hvor Karsten spiller på pride for første gang i sin hjemby.

Adrian Sellevoll

Emma får noen innholdsrike dager med Adrian Sellevoll hvor han blant annet deltar i VM i dødsing.

Han forteller åpent og ærlig om hvordan det er å leve med ADHD og utfordringene rundt det i barndommen.

Roya Sori

Emma drar til Kristiansand og møter Roya Sori.

Roya forteller om krigen og flukten fra Iran og om hvordan det var å komme til Norge som flyktning.

Hun forteller om mange år med mobbing på skolen og et selvmordsforsøk som skulle endre livet hennes. Nå bruker hun all sin fritid på å hjelpe andre i samme situasjon.

Carina Carlsen

Emma blir kjent med kroppspositivist Carina Carlsen som forteller om årevis med spiseforstyrrelse og om hvordan det er å bli stigmatisert som overvektig.

Carina forteller om hvordan burleskdansen har vært bedre enn psykolog og utfordrer Emma til å delta i burlesk showet sitt.

Vegard Bjørsmo 

Emma drar til Karasjok og blir kjent med artist og skuespiller Vegard Bjørsmo som er samisk.

Han forteller om kjærligheten han har til den samiske kulturen, men også om utfordringer rundt det å skille seg ut på et lite sted som Karasjok.

Stina og Sivert

Som liten hadde Emma få forbilder hun kunne sammenligne seg med, men hun hadde gode venner som også i likhet med henne skilte seg ut og var født i feil kropp.

I motsetning til Emma har ikke de vært like åpne som henne, men i denne episoden blir vi bedre kjent med Sivert Abrahamsen og Stina Eline Brandåstrø som har betydd mye for henne.

«Annerledes» får premiere 19. januar på TV 2 Play, og alle de åtte episodene publiseres samtidig.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Birgitte Tengs

Foreldrene til Birgitte Tengs vil ikke frifinne fetteren ennå

Her kaster mannen seg ut i det iskalde vannet for å redde hunden