in

Emma Ellingsen vitner i drapssak: – Vi kunne og burde sikkert gjort noe annet

Faksimile: Instagram

Bård Lanes ble skutt på åpen gate i Tønsberg i april 2021. Nå er fire personer stilt for retten i drapssaken.

Alle de tiltalte nekter straffskyld frem til rettssaken, men ifølge VG svarte mannen som skal ha skutt Lansnes overraskende at han erkjente straffskyld.

Lanes ble skutt seks uker etter en politimann han ham skaffe opplysninger om en kriminell mann. Mannen Bård skulle finne ut alt om, er ifølge VG mannen som nå er tiltalt for å ha planlagt drapet.


Deler av hendelsen ble fanget på et overvåknignskamera på Brun og Blid. Filmen viser at Bård løper i full fart. Hakk i hæl kommer en mørkkledd, bevæpnet mann. Flere skudd blir avfyrt før den bevæpnede mannen flykter i en ventende bil.

Flere mener at Lanes ble skutt som følge av rollen som informant, og TV 2 skriver at politiet også har stilt spørsmål ved om mennene som er anklaget for drapet på Bård Lanes (33), kan ha fått informasjon fra «venner i politiet».

Rettssaken pågår, og denne uken måtte influenseren Emma Ellingsen vitne i drapssaken. Det melder Tønsbergs Blad.

Hun befant seg i nærområdet den kvelden Bård Lanes ble drept, og sier til lokalaviasa at hun og en venninne skulle til Brun og Blid for å sole seg.

Da de kom kjørende ble de stoppet underveis. Det var Bård Lanes som ba jentene om hjelp.

– Han kom løpende mot bilen, og da stoppet vi. Han løp i veibanen, og så forskrekket ut. Han sa eller skrek noe, fortalte Emma Ellingsen ifølge Tønsbergs Blad i retten.

Hun og venninnen ante ikke hva som hadde skjedd. De ble skremt av situasjonen og ville ikke slippe Lanes inn i bilen.

Det var først da influenseren kom hjem hun så på nyhetene hva som hadde skjedd.

– Jeg ble både trist og engstelig. Jeg tenkte også på reaksjonen vi hadde. Vi kunne og burde sikkert gjort noe annet, men vi var bare 19 år og var veldig redd. Vi visste jo ikke at han var skutt, sier Ellingsen til avisa.

Influenseren meldte seg umiddelbart som vitne for politiet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hun ga aldri opp drømmen: Etter 960 forsøk fikk hun endelig sertifikatet

Katten Dixie forsvant fra Gjøvik i 2011 – dukket opp i Oslo tirsdag denne uken