torsdag, januar 21, 2021

Emma reddet de seks barna sine fra brannen: – Jeg tenkte at jeg måtte få ut barna, så kunne jeg dø

Mest lest nå

Det var en tidlig morgen 3. september i fjor. Emma Schols (30) var oppe i andreetasjen i huset sitt i Edsbyn i Sverige, da hun hørte sønnen Albin (4) rope «brann» nedenfra.

Emma løp ned, og fant hele stuen i flammer. I et barnerom innenfor stua, gjemte Albin og lillebroren Oliver (3) seg.

«Jeg sa at vi måtte ut, og tok Albin og Oliver under magen og bøye meg over dem så de ikke skulle bli tatt av flammene. Da jeg åpnet ytterdøren, kjente jeg hvordan brannen eksploderte. Hvordan jeg ble kraftig forbrent på hele baksiden av kroppen», forteller Emma til Aftonbladet.


Emma ba guttene løpe over til naboen mens hun gikk inn i huset igjen for å redde de fire andre barna som befant seg i overetasjen.

Foto: Privat

Trappen brant

Trappen opp stod i full fyr. Men Emma klarte bare å tenke på de fire barna der oppe.

«Trappen brenner, så jeg gikk inn i ilden. Hvert eneste trappetrinn tenkte jeg: «Det går ikke, det går ikke, det går ikke.» Men så tenker jeg at det bare må gå, sier Emma.

I overetasjen har datteren Nellie (9) åpnet døren ut til balkongen. Hun har hoppet ned. Sønnen William (11) står også ute på balkongen. I gangen står sønnen Melwin (7) Emma sender også han ut på balkongen. Så husker Emma at datteren Mollie (1) ligger i sprinkelsengen i foreldrenes soverom.

FOTO: CAROLINA BYRMO

Fikk kjempekrefter

«Det er tjukt med røyk, men jeg ser at hun står i sprinkelsengen og skriker, gråter og skjelver, kjemperedd», sier Emma.

«Jeg bruker å kunne løfte henne opp uten problemer, men hun var så tung. Jeg dro og dro og tenkte at nå orker jeg ikke mer. Jeg tenkte at nå dør jeg. Så tenkte jeg at jeg måtte få ut alle de seks barna jeg hadde satt til verden, og så kunne jeg legge meg ned og dø. Og da fikk jeg kjempekrefter og klarte å få henne opp av sprinkelsengen», sier hun videre.

Ute på balkongen ventet de to guttene. De fikk ut brannstigen, og guttene klatret ned. Emma satt Mollie på hoften og begynte å klatre ned.

«Hvert eneste steg kjente jeg at «Nei, jeg klarer ikke å løfte føttene.» Det kjentes som om de satt fast på stigen. Jeg tittet ned og det bare hang hud i remser og det rant blod», sier hun.

Foto: Privat

Svevde mellom liv og død

Emma svevde mellom liv og død i flere måneder. Hun var kraftig forbrent over 93 prosent av kroppen. Men hun overlevde, etter utallige hudtransplantasjoner, flere blodforgiftninger og en kraftig lungebetennelse.

Nå er Emma nominert til Årets Livredder at Aftonbladet lesere.

Emma og samboeren Anders før brannen.
Foto: Privat

LES OGSÅ: Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter