in ,

Emma reddet sine seks barn fra det brennende huset

Det var en helt vanlig hverdag Emma og barna våknet til brann i TV-stua. Den spredde seg ekstremt raskt, og på en helt mirakuløs måte risikerer Emma sitt eget liv og klarer å berge alle seks barna ut av huset.

I dag, drøye to år senere, lever Emma fortsatt med en kropp som er 93 prosent forbrent.

– Det er ikke før nå jeg begynner å føle meg klar til å si at vi har det bra, forteller hun til Expressen.


Emmas daværende samboer Anders, som er barnas far, var på jobb den skjebnesvangre dagen i september 2019. Emma var hjemme med barna.

– Det var egentlig en helt vanlig dag, barna skulle på skole og førskole, sier Emma til den svenske avisa.

To av barna hennes, Oliwer og Albin, våknet ekstra tidlig. De gikk ned i TV-stua mens Emma forklarer at hun selv lå og tenkte at det ikke var så lenge før klokken ville ringe så hun kunne like gjerne kan også stå opp også.

Det er da hun hører de to guttene skrike fra underetasjen.

– Da jeg kom ned brant det allerede mye. Gardinene og sofaen var i fyr. Først ble jeg helt lammet, men så kom panikken, forteller Emma.

Hun kastet Oliwer og Albin ut og tenkte å låse inngangsdøren slik at de ikke kan komme seg inn igjen i det brennende huset. Men da døren ble åpnet, kom det oksygen inn – hele kjelleretasjen ble overtent.

Brant 93 prosent av kroppen

Emma hev seg over guttene for å beskytte dem. Ryggen og armene hennes tok fyr. Men Emma hadde fire barn igjen i huset, og var så oppsatt på å få dem ut at hun ikke enset at hun selv brant.

Emma på sykehuset etter brannen. Foto: Privat

Til tross for at trappen sto i full fyr klarte Emma å komme seg opp til overetasjen. William og Nellie hadde kommet seg ut vinduet på egenhånd. Hun fikk ut Melwin også – men to år gamle Mollie var fortsatt inne i det overtente huset.

Huset står i full fyr, og Emma ser etterhvert den lille jenta gråte i panikk. Hun river med seg det yngste barnet også. Når alle barna er i sikkerhet og Emma faller sammen på gårdsplassen, er hun så brannskadet at ingen tror hun kan overleve. Mirakuløst nok gjør hun det. 93 prosent av kroppen hennes har brannskader. Hun har tredjegrads forbrenning på hender, ben, armer, tygg og bryst.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158139603046573&set=pb.627426572.-2207520000..&type=3

Etter innsatsen har Emma blitt hyllet som en helt, og også rost som en. På Svenska Hjälter-Gala i 2020 ble hun kåret til årets livredder.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

FHI: Risikoen for sykehusinnleggelse med omikron er 2 promille

Tove Irene Olsen.

Tove fra «Charterfeber» er død