Hjem Familie En aldrende mors hjertesukk: Barna mine setter ikke pris på alt jeg har gjort for dem

En aldrende mors hjertesukk: Barna mine setter ikke pris på alt jeg har gjort for dem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En 86 år gammel kvinne reflekterer over de store offer hun har gjort for sine barn gjennom et liv fylt med utfordringer, og søker råd hos relasjonseksperten Maria Jacqueline Bratt.

Denne eldre damen forteller om sitt krevende liv, som begynte da hun som ung møtte sin eldre og mer verdensvante ektemann. Sammen fikk de to barn, som hun i stor grad oppdro alene. Hennes mann var ofte bortreist på grunn av jobben og etterlot henne med ansvaret. Etter noen år forlot han dem og giftet seg på nytt, og bidro lite økonomisk. Dette etterlot henne med en tung bør å bære alene, både økonomisk og følelsesmessig.

Til tider var situasjonen så overveldende at hun endte opp på sykehus. Selv om hun føler seg som en utilstrekkelig mor, jobbet hun utrettelig for at barna skulle få en god utdannelse og et stabilt liv. Til tross for farens økonomiske kapasitet, fikk hun ingen hjelp fra hans side.

I dag har barna hennes lykkes i livet, men moren føler at de ikke anerkjenner hennes offer og kamp. De forstår ikke omfanget av hennes streben og offer. En gang uttalte et av barna at «man ikke kan kjøpe kjærlighet med penger,» noe som skapte sårhet hos moren som alltid handlet ut fra kjærlighet.

«Samvittigheten min gnager i meg og jeg tenker mye på dette. Hvilket råd har du til meg?,» skriver hun.

Kvinnen føler ikke at de voksne barna anerkjenner alt hun gjorde for dem. Illustrasjonsfoto fra Canva

Relasjonsekspertens råd

Maria Jacqueline Bratt jobber som relasjonsekspert hos MåBra. Hun svarer den bekymrede moren med empati og forståelse. Hun understreker at moren ikke bør være for hard mot seg selv, og anerkjenner de tøffe utfordringene hun stod overfor. Ingen kan alltid være perfekte og takle alt. At barna har blitt stabile og gode personer viser at de fikk mye av det de trengte.

Barn kan aldri fullt ut forstå foreldrenes streben og offer. Foreldre har ansvar for å gi barn grunnleggende trygghet og gjøre det beste ut ifra sine forhold, noe denne moren tydeligvis har gjort. Bratt råder henne til å fokusere på alt hun faktisk gjorde og den store innsatsen hun la ned.

Selv om moren ønsker mer forståelse og takknemlighet fra barna, rådes hun til å slippe taket i disse forventningene. Isteden bør hun hvile i viten om at hun gjorde alt for barna sine, og antageligvis forstår de og setter pris på det, selv om de ikke uttrykker det direkte. Bratt anbefaler moren å være snill mot seg selv, anerkjenne sin egen innsats, og være stolt over barna hun har oppdratt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com