Hjem Fremhevet Én av fire nordmenn kaster søppel fra bilvinduet

Én av fire nordmenn kaster søppel fra bilvinduet

Ifølge Hold Norge Rents årlige Ipsos-undersøkelse, mener hele 25 % av nordmenn at det er greit å kaste søppel ut av bilvinduet. Matrester, ispinner, papirposer, snus og sneip er blant de vanligste gjenstandene som kastes.

Norwaste har anslått at over 700 tonn søppel havner langs norske veier hvert år, inkludert 25 millioner sigarettsneiper og nærmere 7 millioner snusposer. Dette er et alvorlig miljøproblem.

Manglende kunnskap og holdninger

Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, mener at manglende kunnskap om konsekvensene av forsøpling kan være en av grunnene til denne adferden. Selv matrester kan ta lang tid å bryte ned og tiltrekke ville dyr til veikantene, noe som kan være farlig for både dyr og mennesker.

– Forsøpling kan for eksempel være et resultat av hvordan emballasje er utformet, men forsøpling kan også være situasjonsbestemt eller skjer fordi folk ikke vet at dette kan ha alvorlige konsekvenser, forklarer hun til Nettavisen.

Viktig budskap

Gulbransen oppfordrer alle til å la være å kaste noe som helst ut av bilvinduet, uansett hva det er.

  1. pantelotteriet
  2. kyr

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com