in

Én endring gjorde at Kathrine gikk ned 12 kilo på en måned

Foto: Illustrasjonsfoto fra Canva

Kathrine Berntsen Holen (33) bedyrer at hun verken har hatt personlig trener eller kostholdsveileder. Like fullt har hun gått ned 69 kilo.

Den første måneden etter at Kathrine Berntsen Holen tok ett enkelt livsstilsgrep, raste hun ned 12 kilo.

– Jeg rørte nesten ikke på meg, sier hun til Dagbladet.


I ungdommen hadde hun alltid vært den høye, tynne som veide rundt 50 kilo. Men etter et svangerskap og noen år med småbarnsliv sto vektnåla på 115 kilo. Vendepunktet for Karthrine var ønske om et barn nummer to. Det var da hun bestemte seg for at kiloene skulle av.

– Jeg forandra kostholdet mitt. Og kutta ut sukker totalt. Jeg rørte nesten ikke på meg, men likevel raste jeg ned. På den første måneden hadde jeg gått ned 12 kilo.

Halvannet år etter kom hennes andre barn – som var årsaken til at hun hadde klart å gå ned i vekt. Men motivasjonen hennes om å holde vekta bare vedvarte: Hun var fast bestemt på at hun skulle ha energi til å leke med barna hun hadde venta så lenge på, og var bevisst på at hun ønsker å ha et godt liv så lenge som mulig.

Dermed begynte hun med gåturer og hjemmetrening. Og hun opprettholdt kostholdsendringene som hadde gitt gode resultater: minimalt med sukker, fisk eller magert kjøtt til middag, rause porsjoner med grønnsaker og vann som tørstedrikk.

Ett år etter fødselen viste badevekta 46 kilo.

Kathrines treningsregime består av å gå hurtig i 1 til 1,5 timer hver dag. En gang i uka jogger hun 5 eller 10 km. Dessuten trener hun hjemme med strikk, kettlebel eller egenvekt to til tre ganger i uka.

Dessuten har hun to huskeregler: Den ene er å drikke nok vann, og den andre er at det er fullstendig lov og fortjent å kose seg en dag i helga.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

therese johaug

Johaug: – Skjønte jeg ikke kunne holde dette skjult lenger

Stig-Andre Berge

Stig-André Berge: – Hvorfor skal man pynte på det?