Hjem Historier fra livet En fars kamp for at datteren ikke skulle ekskluderes har skapt glede for titusenvis av andre

En fars kamp for at datteren ikke skulle ekskluderes har skapt glede for titusenvis av andre

Morgan Hartman ble født med flere funksjonshemninger. Det gikk mange år før hun fikk noen diagnose. Men tross fysiske og kognitive utfordringer var hun en glad jente.

– I 2006 var vi på en familieferie hvor jeg så at Morgan ikke kunne delta i en bassengaktivitet med tre andre barn, og det var rett og slett fordi hun ikke var i stand til å snakke. Du får en klump i halsen av det. Jeg ble trist for alt Morgan ønsket var å delta. Hun ville bare leke, sier Gordon Hartman til CBS News.

Etter å ha sett at datteren hans ble ekskludert, satte Hartman seg som mål å skape et sted der ingen følte seg utenfor. Han laget en inkluderende temapark.

Gordon hadde erfaring som byggmester og med hjelp fra andre gjorde han drømmen om til virkelighet: Han bygget «Morgans Eventyrland».

Hartman sier at fornøyelsesparken, som ligger i San Antonio i USA, ikke bare er for funksjonshemmede. Den er for alle. Men han sørget for at alle opplevelser der er det han kaller «ultra tilgjengelig».

– Det som er det fine med dette stedet er at det er en mulighet for alle å virkelig nyte å leke sammen. Og uansett hvordan tilstanden deres er, så er ikke det et spørsmål lenger, sier han.

Parken som åpnet i 2010 er trolig den eneste av sitt slag i verden. Og med årene har den også blitt utvidet til å omfatte et sportssenter og camp med en utendørs opplevelsespark.

De som besøker parken kan også oppleve en tur i pariserhjul, zipline og til og med et fullt tilrettelagt badeland.

Gordon Hartman har sett hvordan en fornøyelsespark som er tilgjengelig for alle kan forandre liv.

– Jeg møtte et par fra Mexico City. Og på grunn av deres spesielle behov, hadde de aldri hatt muligheten til å boltre seg i vann sammen. De hørte om parken og kom på besøk. De gråt med meg og snakket med meg om hvordan dette var den mest fantastiske muligheten de noen gang har hatt, sier han.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com