in

En fremmed reagerte på kvinne som ammet offentlig og tok bilde av henne – les hennes perfekte tilsvar

kvinne spiser

Fra tid til annen kommer temaet opp til diskusjon; er det greit å amme offentlig? På en kafe? På en restaurant? I kinosalen? En som virkelig fikk møte reaksjoner på at hun gjorde nettopp dette er Conner Kendall.

Conner ammet sin lille sønn på en restaurant. En ukjent mann ble så provosert av synet at han tok et bilde av den ammende kvinnen og publiserte det på Facebook.


Foto: Skjermdump Facebook

Kvinnens tilsvar

Bildet som mannen publiserte gikk raskt viralt, også Conner Kendall fikk se bildet i feeden sin på Facebook. Da hun oppdaget bildet sendte hun en melding til mannen som hadde tatt fotografiet. Hun offentligjorde senere meldingen.

I skrivende stund har svaret til Conner blitt delt nesten 90.000 ganger, hun har tydeligvis mange som støtter synspunktet sitt. Her er et utdrag av tilsvaret hennes:

– I går ble jeg uthengt på sosiale medier for å amme sønnen min offentlig. Jeg har tenkt på hva jeg skal gjøre videre. Her kommer det. Dette bildet ble tatt uten at jeg var klar over det, mens jeg ammet sønnen min. Mannen, som tok bildet, er fullstendig ukjent meg og han satt tre bord unna meg med sin lille datter. Han tok bildet og la det på Facebook og Instagram, mange av kommentarene som fulgte var skammelig ikke bare for meg, men også for alle ammende mødre, skriver Conner Kendall.

– I løpet av få timer ble bildet fjernet og lagt ut flere ganger før det endelig ble slettet. Det gjorde virkelig vondt fordi jeg på ingen måte prøvde å irritere ham, så hva ga ham retten til å henge meg ut? Etter at jeg fant ut hva navnet hans er, skrev jeg en personlig melding til han, forklarer Conner.

I meldingen skrev hun følgende:

– Kjære Mr. (navn fjernet). Jeg vil bare fortelle deg at jeg er moren som ammet sønnen min på restauranten sist fredag. Jeg er også kvinnen du følte behov for å ta et bilde av mens jeg gjorde dette. Så la du ut bildet på sosiale medier på en skammelig måte. Mens jeg satt og beundret den vakre datteren din, la du ut bilder av meg på Facebook og Instagram.

– Selv om jeg på ingen måte skylder deg en forklaring, vil jeg avklare noen få ting. Jeg gjorde ingenting galt. Jeg snudde meg for å amme sønnen min og dro t-skjorten opp igjen da han var ferdig å spise. Jeg bruker ikke et teppe fordi sønnen min kjemper mot det, skriker og ikke vil spise da. Hvis han hadde skreket fordi han var sulten, hadde jeg vært en dårlig mor fordi jeg ikke matet det sultne barnet mitt. Jeg hadde ikke pumpet melk ut før jeg reiste hjemmefra, 1) fordi sønnen min ikke liker å få melk på flaske, og 2) det er min rett å mate ham på den måten jeg mener er riktig.

Conner og sønnen. Foto: privat

– Jeg vil takke deg for at du viser offentlig din uvitenhet og for å kaste lys over et emne som ligger mitt hjerte nært. Gjennom uthengingen din av meg og barna mine har du gjort flere ting. Selv om du prøvde å få det til å virke som om du viste hvordan rettighetene dine ble misbrukt, ble du offer for dit eget hykleri. Visste du at det er ulovlig å dele bilder av mindreårige uten samtykke fra deres foresatte? Jeg forstår at du følte deg ukomfortabel med å se på brystene mine. Her er en vill idé: Ikke se på dem.

– For det andre har du gitt meg en plattform til å snakke om amming. Du har inspirert meg til å kjempe. Du kan være trygg på at det vil komme et svar. Ikke bare fra meg, som du viste, men også fra andre som meg som føler at du krenker dem og deres rettigheter.

– Jeg oppfordrer deg sterkt til å utdanne deg selv og også datteren din om amming. Brystene er skapt for å mate barna våre. Det er samfunnet som har seksualisert dem. Barn seksualiserer ikke bryst før de lærer å gjøre det. Jeg ber om at hvis din datter i fremtiden velger å amme, at hun ikke vil bli hengt ut og få bildet smurt ut over sosiale medier. Med vennlig hilsen den fantastiske moren du fotograferte mens hun ammet den vakre babyen hennes.

Unnskyldningen

I følge Time endte det faktisk opp med at mannen ba Conner om unnskyldning.

Til avisen sier hun:

– Det er ikke det faktum at bildet ble tatt, eller at det ble lagt på sosiale medier som plager meg. Hvis han ville ha et bilde, skulle han bare ha spurt, jeg hadde gjerne smilt. Det er det faktum at det ble gjort på en måte som hadde som mål å nedverdige meg selv og barnet mitt, og jeg, så vel som alle andre ammende, ønsker bare å ta vare på babyen min.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kim Friele

Kim Friele er død

Forbrukerrådet advarer mot disse nettbutikkene – hele listen her