Forsiden Kjendisnytt En gråtende Sandra Lyng Haugen om sitt syke barn: "det var et...

En gråtende Sandra Lyng Haugen om sitt syke barn: «det var et sjokk»

I november 2018 ble Sandra Lyng Haugen og forloveden Lasse Joachim foreldre. Nå forteller Lyng Haugen åpent om fødselsdepresjon og hvor hardt det kan være med en syk baby.

På Instagram skriver hun blant annet:

«Tiden etter fødsel var tøff.

Lille hadde mye plager som gjorde at han gråt veldig, veldig mye. Jeg gråt mye selv og hadde ett ganske tungt sinn, en mild fødselsdepresjon rett og slett. Jeg som bipolar har blitt vant til å måtte takle depresjoner/nedturer og dager der alt er skygger og fremtiden virker mørk, MEN jeg har lært meg hvordan jeg kan jobbe meg utav det.»

View this post on Instagram

Tiden etter fødsel var tøff. Lille hadde mye plager som gjorde at han gråt veldig, veldig mye. Jeg gråt mye selv og hadde ett ganske tungt sinn, en mild fødselsdepresjon rett og slett. Jeg som bipolar har blitt vant til å måtte takle depresjoner/nedturer og dager der alt er skygger og fremtiden virker mørk, MEN jeg har lært meg hvordan jeg kan jobbe meg utav det. Jeg merker at jeg blir lykkeligere når jeg fokuserer på de små, fine tingene i livet, på det positive istedenfor hva jeg er misfornøyd med, hva som gjør meg stressa, hva som gjør vondt. Noen ganger er det så enkelt at regninger, røde lys i trafikken og dårlig selvbilde tar fokuset bort fra de små søte tingene som gir #hverdagsglede. Derfor skal jeg øve meg på å sette mer pris på kaffen om morgenen, sola på himmelen og at det snart dukker opp små blomster. Jeg tror at dette vil gjøre meg lykkeligere , å sette mer pris på de gode tingene livet. Å ikke ta de for gitt. Derfor kommer jeg til å legge ut ting med #tingjegikketarforgitt / #ikketarforgitt. Bli gjerne med meg ved å poste ting du ikke tar for gitt og tagg meg @sandralyng , jeg reposter også kan vi sammen spre positivitet. Hvem vet, kanskje det vekker et smil hos noen ?:) Hva er det du ikke tar for gitt?

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on

Det var et sjokk

Sandra Lyng Haugen har vært åpen og oppdatert sine følgere på sosiale medier om hvordan hun har det. Nå har hun også stilt opp i «God Morgen Norge» for å fortelle sin historie. En historie svært mange foreldre kan relatere seg til.

Sønnen ble født med kolikk, stramt tungebånd og stille refluks. Dette skapte store utfordringer i forhold til spising og soving. Sønnen gråt. Mye.

«Det var et sjokk. Jeg hadde gledet meg utrolig mye til å møte ham, men man fikk ikke kontakt, fordi han gråt hele tiden», sier Lyng Haugen ifølge TV 2.

Øyeblikket

Nå går alt mye bedre. Og Sandra forteller åpent om øyeblikket som endret mye.

«Vi hadde et magisk øyeblikk en dag. Vi måtte klippe tungebåndet hans to ganger fordi det var så stramt og han ikke fikk til å spise. Da jeg skjønte at vi måtte fortette å gå til legen, brast jeg ut i gråt. Jeg ble skikkelig lei meg på hans vegne, og jeg gråt mens jeg skiftet på ham. Og han gråt jo, selvfølgelig, men så var det noe magisk som skjedde», forteller Lyng Haugen på «God Morgen Norge». Videre forteller hun:

LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

«Han stoppet å gråte, så på meg og smilte, og det var akkurat som om han sa: «Det kommer til å gå bra, mamma». Det er en dag jeg aldri kommer til å glemme. Siden da begynte han å få det bedre og bedre.»

Vi er gode nok mødre

I etterkant av intervjuet hos «God Morgen Norge» har Lyng Haugen lagt ut et nytt innlegg på Instagram. Her forteller hun videre om hvordan det var å ikke kunne amme babyen sin skikkelig.

LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

«Jeg hadde hele tiden printet i hodet mitt at «morsmelk er det beste for gutten» og derfor fortsatte jeg. Jeg fortsatte selv om han hadde veldig stramt tungebånd, noe som gjorde at han ikke klare å spise riktig.

Jeg fortsatte igjennom sårhet og noe som føltes som uutholdelige smerter. Igjennom brystbetennelse. Igjennom tilstoppede melkeganger. Igjennom Reynaulds Fenomen. Igjennom «biting». Igjennom ekstrem overproduksjon. Igjennom det at jeg gruet meg til hvert måltid.

Jeg fortsatte etter at vi hadde mistanke om at baby hadde melkeallergi så jeg kuttet all melk i mitt kosthold (det er slitsomt når du med en liten en nesten ikke har tid til å lage deg mat engang)

Jeg kuttet også all mat jeg hadde googlet meg frem til kunne gi luftsmerter hos baby. Juletallerken min så veldig stusselig ut for å si det sånn.

Jeg fortsatte selv om det ikke var bra for meg, for det var visst til det beste for sønnen min.»

Videre skriver hun at helsesøster måtte anbefale at hun kuttet ut ammingen.

«Det jeg innså den dagen en helsesøster tok tak i armen min og ikke bare anbefalte men rett og slett befalte at jeg sluttet å amme, var at det var jo ikke til det beste for han heller!

Først da jeg bestemte meg for å slutte møtte jeg en stor sorg. Jeg fikk aldri oppleve kosen med amming og var lei meg for det. Jeg følte meg som en dårlig mor og gråt i timesvis de første to dagene. Jeg følte jeg hadde feilet, jeg ville jo gi barnet mitt det beste!»

Avslutningen på innlegget til Lyng Haugen tar opp et viktig moment når det gjelder foreldrerollen. En glad mamma er en god mamma, skriver hun.

«Men det viste seg at det beste for oss var at han fikk melk på flaske og jeg lover dere han begynte å smile mer også.

Og jeg smilte!

Sander fikk for første gang siden han kom til, en glad mamma. Og en glad mamma er en god mamma. En god nok mamma.

Så nå er jeg her, mine kjære med-mødre for å si at vi må legge bort dette #ammepresset og droppe #ammepolitiet

Vi er gode nok mødre selv om vi også tenker på vår egen psyke og helse.

Mamming før amming.»

Takk for at du deler din historie og erfaring Sandra! Jeg er sikker på at det er mange mødre der ute som kan kjenne seg igjen i akkurat denne situasjonen.

Det er viktig at noen tørr å snakke om det og sette ord på hvor vanskelig det kan være.

Trykk på deleknappen for å dele ordene og historien til Sandra Lyng Haugen videre!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet