in

En hel russisk bataljon utslettet – Så mange som 1000 soldater kan ha gått i den ukrainske fellen

Foto: Defence of Ukraine / Twitter

Den russiske hæren har lidd store tap, inkludert rundt tre dusin stridsvogner, etter at den ukrainske hæren sprengte en bro over Siverskyi Donets-elven i Luhansk -regionen.

Ifølge anerkjente medier som The Times Forbes og CNN kan så mange som 1.000 russiske soldater ha mistet livet da de forsøkte å krysse en elv på en provosrisk flytebro i Ukraina.

«Artillerister fra den 17. tankbrigaden til #UAarmy har åpnet høytiden for [russiske styrker],» skriver det ukrainske forsvarsdepartementet på Twitter, sammen med bilder av det som ser ut til å vise en ødelagt pongtongbro og ødelagte eller skadede kjøretøy. «Noen badet i Siverskyi Donets-elven, og noen ble brent av maisolen, står det videre»


En mann som bare er identifisert ved navnet Maxim, hevder på Twitter at han er en militæringeniør og et medlem av Ukrainas eksplosive ammunisjonsteam (EOD). Han skriver at han var en av offiserene som koordinerte angrepet.

Russiske styrker hadde samlet seg på den andre siden av elven fra bosetningen Bilohorivka, ifølge tweeten fra Maxim. Så han dro til området rundt bosetningen og den nærliggende landsbyen Hryhorivka for å vurdere hvor russiske tropper muligens kunne forsøke å montere en pongtongbro for å krysse elven.

Maxim skriver at han vurderte at russiske tropper ville trenge minst 8 deler for å fullføre en flytende bro som er i stand til å krysse elven, og at det ville ta dem minst to timers arbeid å gjøre det.

Et bilde delt av ukrainske væpnede styrker, som tilsynelatende viser en ødelagt pongtongbro. En ukrainsk offiser hevdet å være den som oppdaget hvor russiske tropper ville ha forsøkt å krysse elven.
FOTO: UKRAINSKE VÆPNEDE STYRKER/TWITTER

Han rapporterte denne informasjonen til sine befal, og la til at tropper skulle se etter lyden av en motorisert båt, som han vurderte at russiske tropper måtte bruke for å montere pongtongbroen.

«Sikten var svært dårlig i området fordi russere satte skogen i brann, og kastet mange røykgranater. På toppen av det var det tåkete,» skriver Maxim på Twitter i sin fortelling om hendelsen.

«De måtte høre lyden. Og det gjorde de 8. mai tidlig om morgenen. Akkurat på stedet jeg hadde spådd.»

Maxim skriver videre at han var i stand til å se russerne montere pongtongbroen med dronen sin.

«Artilleriet var klart», skriver han. Ukrainske tropper kunne bekrefte at russerne hadde montert syv deler av broen av totalt åtte, slik offiseren hadde spådd.

«Russere har til og med lykkes med å flytte noen tropper og kjøretøy over elven. Kamper startet,» skriver Maxim og la til at han aldri før hadde sett så tunge kamper i sitt liv.

Broen falt 9. mai, ifølge den ukrainske offiseren, og etterlot rundt 30-50 russiske kjøretøy og infanteri fast på den ukrainske siden av elven «uten vei tilbake». Anslagene hans ble bekreftet av ukrainske væpnede styrker, selv om påstandene ikke er uavhengig bekreftet eller rapportert av Russland.

Ifølge Maxim begynte da Ukrainas luftforsvar å bombe området, og ødela alle «restene av russere der, og den andre broen de prøvde å lage».

Offiseren skrev at ubekreftede rykter tyder på at 1500 russiske soldater omkom under det ukrainske motangrepet, en ubekreftet påstand. Russiske myndigheter har ikke bekreftet antallet russiske soldater som ble skadet eller drept under hendelsen.

Forbes skriver i sin kommentar til hendelsen:

– Det er uklart hvor mange russere som døde eller ble såret, men det er verdt å merke seg at ingen bataljon kan miste de fleste kjøretøyene sine og forbli i stand til å operere. I ett angrep fjernet ukrainerne en eller to av de omtrent 99 russiske bataljonens taktiske grupper i Ukraina.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Se de utrolige før-og-etterbildene av eks-narkomane Ginny

hund i sengen

Derfor bør hunden få lov å sove i senga di