Forsiden Nyheter En helt ny, mystisk øy har dukket opp i Stillehavet

En helt ny, mystisk øy har dukket opp i Stillehavet

Øya er en av kun tre øyer som har dukket opp på denne måten de siste 150 årene. Nå har forskerne for første gang satt sine bein på den mystiske øya.

Ifølge Daily Mail, ble øya til etter et vulkanutbrudd i januar i 2015 sør i Stillehavet i nasjonen Tonga. De fleste slike vulkanøyer, lever bare noen få måneder, før havet sluker dem, skriver NASA i sin blogg.

Reklame

Men denne øya ser ut til å bli værende. Det har til og med begynt å vokse vegetasjon på øya, og en ugle og hundrevis av hekkende terner har slått seg ned der.

Øya har ikke fått noe offisielt navn ennå, men på folkemunne kalles den Hunga Tonga-Hunga Ha’apai eller bare HTHH, etter de to øyene den ligger mellom – Hunga Tonga og Hunga Ha’apai.

Filmet øya med drone

Dan Slayback fra NASA’s Goddard Space Flight Center i Greenbelt i Maryland, besøkte nylig øya sammen med en gruppe forskere og studenter. De undersøkte øya og tok med seg forskjellige prøver hjem. De hadde også med seg en drone som filmet hele øya fra et fugleperspektiv. Dataene fra dronen har de brukt til å lage en 3D-modell av øya.

Forskerne fant ut at størstedelen av øya er dekket av erte-stor, svart grus og lys leire.

LES OGSÅ
Kommunen har snudd - nå får Ingebrigt (94) og Kåre (94) bo sammen med konene sine!

Ble svimmel

Nå skal forskerne ta med seg prøvene og dataene tilbake til laboratoriet sitt, og prøve å finne ut volumet på øya, samt hvor lenge de tror øya vil overleve.

Dan Slayback er i lettere ekstase etter besøket på øya, og forteller at da gruppen kom til øya, følte de seg nærmest svimmel av å være der.

«Okei, dette var ikke her for tre år siden, og nå er det to meter dypt», sier han.

Se flere bilder fra øya i videoen nedenfor og del gjerne videre om du synes dette var interessant! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT