Hjem Historier fra livet En mors hjerteskjærende brev: Gutten med Downs syndrom ble ikke invitert i klassefest

En mors hjerteskjærende brev: Gutten med Downs syndrom ble ikke invitert i klassefest

Jennifer Engele opplevde en ubehagelig situasjon da hennes sønn med Downs syndrom ble ekskludert fra en klassefest. Nå deler hun sine tanker i et åpent brev som har fått stor oppmerksomhet.

For enhver forelder er det å beskytte sitt barn en av de viktigste oppgavene. Dessverre er det noen ganger utfordringer og urettferdigheter vi ikke kan skjerme dem helt fra.

Jennifer har to barn, en datter og en sønn, Sawyer, som har Downs syndrom. Hun beskriver Sawyer som en glad og omtenksom gutt med en smittende latter og stor sans for humor. Men til tross for hans gode egenskaper, har Sawyer flere ganger opplevd å bli utelatt fra klassefester.

Det som virkelig såret Jennifer denne gangen var at alle de andre barna i klassen, bortsett fra Sawyer, ble invitert til en fest.

Åpent brev til foreldrene

I sitt åpne brev, som hun delte på Facebook, uttrykker Jennifer sin frustrasjon og sorg over situasjonen. Hun retter seg direkte til forelderen som arrangerte festen:

«Du har faktisk invitert alle de andre 22 barna fra klassen, bortsett fra sønnen min. Jeg vet at det ikke er fordi han er slem, for det finnes ikke et lykkeligere barn. Jeg vet at det ikke er fordi han ikke er morsom, fordi han har en god sans for humor. Og en latter som smitter. Jeg vet at det ikke er fordi barnet mitt og ditt ikke kommer overens, for han har nevnt barnet ditt ved navn flere ganger.»

Sawyer ble ikke invitert i klassefest. Foto: Privat

Jennifer understreker at hun ikke forventer at Sawyer skal inviteres til alt av alle, men at å bevisst ekskludere en gutt når man inviterer resten av klassen, er feil.

En mulighet for lærdom

Jennifer ser på situasjonen som en viktig lærdom for både foreldre og barn. Hun skriver at det er gjennom slike hendelser barn lærer at det er akseptabelt å ekskludere andre på grunn av en diagnose eller funksjonsnedsettelse. Hun håper at foreldre bruker anledningen til å lære barna sine om inkludering og empati.

«Du ser, å ha Downs syndrom betyr ikke at du ikke vil ha venner. Det betyr ikke at du ikke har følelser. Det betyr ikke at du ikke liker å gå i bursdager. Folk med Downs syndrom vil det samme som deg og meg. De vil ha nære relasjoner, de vil kjenne kjærlighet, de vil bidra, de vil leve meningsfylte liv. Og de vil gå i bursdager.»

Oppfordring til andre foreldre

Jennifer håper at hennes åpne brev vil inspirere andre foreldre til å snakke med sine barn om viktigheten av å inkludere alle, uavhengig av deres forskjeller. Ved å dele sin historie, ønsker hun å skape en bevissthet rundt de følelsene og erfaringene barn med spesielle behov kan ha.

Del gjerne denne historien hvis du er enig med Jennifer og ønsker å støtte hennes budskap om inkludering og aksept.

  1. trist gutt
  2. downs

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com