Hjem Familie En «oppstrammer» fra barna resulterte i ny karriere, bedre familieliv – og boka «Fredsarbeid i heimen»

En «oppstrammer» fra barna resulterte i ny karriere, bedre familieliv – og boka «Fredsarbeid i heimen»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En dag sa guttene til Annabell: «Mamma, vi må snakke med deg. Vi syns du er uforutsigbar, og vi liker ikke måten du snakker til oss på». 

Den tøffe beskjeden fra barna ble et vendepunkt for Annabell Stefanussen. Det var tung beskjed å få, sier hun i et større VG-intervju i forbindelse med utgivelsen av boka «Fredsarbeid i heimen».

– Vi synes du er uforutsigbar. Det er vanskelig for oss å se når du skifter fra å være en blid mamma til å bli en sur mamma, fortalte guttene henne.

Annabell forteller VG at hun den kvelden ga guttene sine et løfte hun ikke ante rekkevidden av.

Hun innså at hun som mor hadde arvet de negative trekkene til sin egen far. Etter hvert som hun gjorde endringer i livet kom også ønsket om videre utdanning. Annabell tok utdannelse som gestaltterapeut og veileder for å lære mer om gode relasjoner. Praksis fikk hun som mamma og ektefelle i rikt monn hjemme.

– Jeg så hvordan det umiddelbart endret responsen til ungene når jeg endret måten jeg kommuniserte med dem på, forteller hun til VG.

Ved å endre seg selv fikk hele familien det bedre. Annabell startet firmaet «Fredsarbeid i heimen», og har gjennom det hjulpet mer enn 60.000 foreldre.

https://www.instagram.com/p/CZWZ6xKoZ39/

Noe av det hun lærte, var at bak frustrasjonen og irritasjonen lå det udekte behov hos henne. Nå begynte hun å uttrykke disse behovene i stedet for å gi det utløp i form av kritikk.

– Et behov er mye tydeligere og vennligere. Man kommer ingen vei ved å si «du bryr deg ikke om meg» eller «dere ser på meg som en hushjelp». Det blir uvennlig. Du går ubevisst inn i en offerrolle. Når du uttrykker behov, tar du på en måte mer ansvar, sier hun til avisa.

Hemmeligheten i Annabells fredsfilosofi er at den eneste du kan forandre er deg selv. Når du endrer din kommunikasjon, så endrer også andre seg.

Hun legger vekt på tydelig og vennlig kommunikasjon, å se etter det gode i andre, og at det å ta vare på relasjonen er viktigere enn å ha rett.

I boka får du hennes beste råd og metoder som du kan bruke i din familie, så dere får bedre relasjoner, færre konflikter og blir en gladere familie.

På Instagram-kontoen hennes @fredsarbeidiheimen kan du også følge med for gode råd og ekstra inspirasjon de dagene skuldrene kanskje er ekstra høye.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com