in

Overraskende funn: Dette kan redusere risikoen for diabetes

Image by Hermann Traub from Pixabay

Forskere sier at det å gå i så lite som to minutter etter et måltid kan hjelpe med fordøyelsen og senke blodsukkernivået.

En lett spasertur på to minutter etter at du har spist kan bidra til å senke blodsukkeret og redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2.

Dette viser en ny analyse av syv studier fra forskere ved University of Limerick i Irland, som er omtalt av Healthline.

Gjennomgangen av resultatene antyder at det mest ideelle er å ta seg en spasertur innen 60 til 90 minutter etter at man har spist. Dette er nemlig det tidsvinduet der blodsukkernivået vanligvis topper seg.

Deltakerne i studien ble delt inn i en gruppe som skulle stå og en gruppe som skulle gå. Begge gruppene ble bedt om å drive med sin aktivitet, altså enten å stå eller å gå, i to til fem minutter hvert 20. til 30. minutt i løpet av en dag.

Forskere så at selv bare noen få minutter med lett gange var nok til å skape et bemerkelsesverdig fall i blodsukkernivået for studiedeltakerne. De trengte ikke engang å gå fort.

Det kom tydelig frem at det å gå etter at man har spist førte til at man både fikk en mer gradvis økning og et mer kontrollert fall i blodsukkernivået enn man gjorde dersom man satt eller til og med sto oppreist.

I fem av syv studier hadde studiedeltakerne ingen tidligere historie med prediabetes eller type 2 diabetes. De to andre studiene undersøkte personer med og uten diabetes.

Personer med fedme i studien opplevde betydelige resultater i blodsukkerreduksjon dersom de sto i stedet for å sitte. Men det var imidlertid ingen nevneverdig effekt på insulin- eller blodtrykksnivåene.

Forskerne antar at det å gå i mer enn to minutter, altså ta seg en ordentlig spasertur etter maten, kan gi ytterligere fordeler.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bikkja stakk av – Matfar fikk seg mildt sagt en overraskelse da hunden kom tilbake

Valpen ble funnet etterlatt i en pappeske – ventet på eieren og nektet å gå ut av kassen