søndag, april 18, 2021

En tredjedel av alle voksne undervurderer kaloriinntaket

Mest lest nå

En studie konkluderer med at en tredjedel av voksne undervurderer hvor mange kalorier de spiser hver dag.

Den anbefalte daglige kaloriforbruket er 2500 for menn og 2000 for kvinner. En ny britisk studie har ifølge Women’s Health fulgt 4000 voksne mens de rapporterte kaloriinntaket sitt over fire dager, samtidig som forskerne beregnet det reelle tallet

Dataene antydet at mennene spiste mer enn 3000 kalorier om dagen mens de trodde at de spiste rundt 2000. Kvinner trodde de fikk i seg omtrent 1500 kalorier, mens det faktiske tallet var rundt 2500.


Ernæringsfysiolog Alison Tedstone i Public Health England fortalte til BBC at funnet ikke er overraskende, ettersom underrapportering av kaloriinntak har vært et vanlig problem i alle diettundersøkelser.

– Noen glemmer hva de har konsumert, og noen endrer det de registrerer, vel vitende om at de er en del av en undersøkelse, sier han

Professor John Wass, som er talsmann for Obesity Health Alliance, sa til Telegraph at «Dette handler ikke nødvendigvis om å være i fornektelse, men viser vanskeligheter med å beregne næringsinnholdet i mat.»

Den betydelige forskjellen har også blitt skyldt i mangel på tydelig merking av mat, overdreven porsjonsstørrelse, alkoholinntak, snacks og et gap mellom produsentens porsjoner og hvor mye folk faktisk spiser som en porsjon.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter