Hjem Nyheter Enda en pågripelse i Jonas-drapet

Enda en pågripelse i Jonas-drapet

Del
X

Den 32 år gamle mannen er den tredje som er pågrepet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen i Nes i Ådalen 17. august.

To menn på 30 og 28 år er fra før pågrepet og siktet  i forbindelse med drapet på Jonas Henriksen (30). Begge de to mennene er straffedømt fra før, blant annet i samme våpentyveri-sak.

melder VG at nok en mann er pågrepet i saken. Han er ifølge avisa siktet for drap eller medvirkning til drap på Henriksen. Politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, medieforbud og full isolasjon.

Politiet har foreløpig ikke kommet med flere uttalelser om den nye pågripelsen som ifølge NRK skjedde på mandag mens han satt i avhør med politiet.

Like før Jonas Aarset Henriksen (30) ble drept, valgte han å dele sin historie med offentligheten da han mente at politiet ikke tok saken hans på alvor. Derfor tok han kontakt med podkasten «Avhørt» for å dele sin historie.

Podkasten drives av Stein Morten Lier, Helge Moldver og Lars Christian Nygaardstrand i Batong Media, og tar for seg kriminalitet i det norske samfunnet. I intervjuet med «Avhørt» fortalte Henriksen at han hadde vært utsatt for trakassering og hærverk i løpet av to år, men han opplevde at politiet ikke viste tilstrekkelig engasjement.

Seks dager etter intervjuet ble Henriksen funnet drept. Det var en venn av Henriksen som fant ham i en bil i Nes i Ådal. Til tross for betydelige politiressurser som er satt inn for å oppklare drapet, er ingen mistenkte pågrepet så langt.

Henriksens historie har rørt mange, og den har satt sitt preg på nyhetsbildet.

Spesielt bemerkelsesverdig er det at over 300 000 mennesker har lyttet til hans historie gjennom «Avhørt». De tre episodene har blitt lastet ned nesten 700 000 ganger, som trolig er rekord i Norge. Det fører «Avhørt» helt til topps på Podtoppen, som måler podkastlytting, langt foran nummer to på listen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com