torsdag, februar 20, 2020
Forskning Endelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes...

Endelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes gullunge

-

Du som er storesøster eller storebror har gjerne alltid mistenkt det, men nå er det altså bevist gjennom forskning. Foreldre skjemmer bort den yngste i søskenflokken.

Britiske Metro skriver om en forskningsrapport som er laget ved Brigham Young University’s School of Family Life. Forskerne slår rett og slett fast at den yngste av søsken, stort sett blir gullungen til foreldrene.

Forskerne mener at dette kan forklares med at de yngste ofte er redd for at de ikke er like viktige som sine eldre søsken, som naturlig nok på grunn av alder har kommet lenger i utviklingen. Den yngste vil derfor søke mye bekreftelse hos sine foreldre. De yngste vil derfor knytte sterke bånd til foreldrene sine, fordi de selv oppsøker ekstra nærhet hos sine omsorgspersoner.

300 familier undersøkt

De britiske forskerne gjorde et forsøk med 300 småbarnsfamilier. Alle familiene besto av foreldre og to barn. Foreldrene ble spurt mange forskjellige spørsmål som handlet om favorisering av barna, hvor mange konflikter de kom opp i med de forskjellige barna og hvem de følte det var lettest å oppdra.

Forskerne slår rett og slett fast at den yngste av søsken, stort sett blir gullungen til foreldrene.
Forskerne slår rett og slett fast at den yngste av søsken, stort sett blir gullungen til foreldrene. Foto: Pixabay

Også barna i disse familiene ble utspurt. De skulle blant annet beskrive sine forhold til foreldrene. Det var en klar fellesnevner at de yngste søsknene beskrev et tettere forhold til sine foreldre enn hva som var tilfellet med de eldste søsknene.

Foreldrene sine besvarelser viste også at som oftest beskrev foreldrene et tettere forhold til yngstemann av barna.

LES OGSÅForskning: storesøsken er de dårligste sjåførene

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...