in

Endelig – Dagny (109) har kommet med den glade beskjeden alle har ventet på

Dagny Carlsson
Foto: Skjermdump Youtube

Den 109 år gamle bloggeren Dagny Carlsson har mange følgere i både Norge og Sverige.

Etter at svenske Dagny Carlsson begynte å blogge som 100-åring, har hun blitt rikskjendis i Sverige. Og gjennom besøk på Skavlan er hun også et kjent og kjært fjes for mange nordmenn.

Hun er verdens eldste blogger, og siden hun ble lagt inn på sykehuset i mai har hun utelukkende kommunisert gjennom pressekontakten sin, Elena Ström.

Til sykehus dagen etter 109-årsdagen

Det er ikke kjent hva som rammet Dagny.

Det siste Dagny selv har skrevet på bloggen sin var i forbindelse med 109-årsdagen hennes.

– Jeg vet ikke hvor mange som kommer, men det blir hyggelig, sa hun til Expressen i forbindelse med fødselsdagen.

Fødselsdagen hennes var preget av så mye glede – og den populære bloggeren fikk hundrevis av kort i anledning dagen. Noe hun var litt forundret over.

– På en eller annen måte har jeg blitt så populær, jeg har fått mange kort fra ukjente personer som sier de beundrer meg. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg har ikke gjort noe, jeg er bare gammel. Selvfølgelig blogger jeg, det er ikke så vanlig, sa hun til Expressen om all oppmerksomheten.

Dagen etter 109-årsdagen ble hun imidlertid sendt på sykehuset. Etter oppholdet var hun på et midlertidig opptreningssenter.

I juli kom den første hilsenen fra Dagny. Hun var da på opptreningssenteret og gjennom pressekontakten sin, Elena Ström, hilset Dagny leserne med de gledelige ordene: «Jeg er Frisk». Men oppdateringen kom altså ikke fra Dagny selv.

Opphold på sykehjem

Folk har tenkt mye på henne, mens der har vært stille. Og i oktober kom en ny oppdatering fra venninnen og pressekontakten Elena Ström at Dagny Carlsson hadde flyttet videre fra opptreningssenteret og bor på et sykehjem.

Ström bragte nok en gang en hilsen til Dagnys store fanskare, der hun fortalte at den populære bloggeren har det godt under omstendighetene.

– Etter omstendighetene er hun 109, hun er våken og veldig glad, sa Ström til Expressen

Ström fortalte videre at Dagny ikke hadde muligheter til å blogge selv.

– Hun har bedt meg skrive slik at folk vet at hun lever. Under omstendighetene – hun er 109, er hun våken og veldig glad. Men selvfølgelig, for første gang i livet, er hun på et sykehjem. Dette er helt forskjellige miljøer og en helt ny livsstil, forklarte Ström.

Dagny: – Man må jo holde seg «fit for fight»

Og endelig har gladbeskjeden så mange har håpet på kommet:

– Hei kjære følgere. Etter en lang pause er jeg tilbake på bloggsiden igjen, har Dagny selv skrevet.

109-åringen har ikke tenkt å «pensjonere» seg fra bloggingen.

– Det skal bli gøy å møte alle mine kjære lesere igjen. Jeg vil takke for alle brev, e-poster og hilsener på Facebook jeg fikk under mitt fravær. Jeg har blitt intervjuet av ulike blader og Kreftfonden den siste måneden, det var hyggelig, skriver.

Hun er åpenbart i form igjen, for hun kan fortelle at hun har vært og fått manikyr og hos frisøren.

– Man må jo holde seg «fit for fight», sier Dagny.

Hun lover å komme tilbake med nyheter om byturen hun har hatt sammen med venninnen Ingela og avslutter med å ønske alle leserne en riktig god helg.

Støtter Cancerfonden

Den svenske kreftforeningen, Cancerfonden, har lenge vært en av Dagnys hjertesaker.

Engasjementet hennes startet da mannen hennes døde av tarmskreft på 80-tallet.

Nylig stilte hun også opp til et intervju med dem.

– Min manns død fikk meg til å innse hvor mye mer penger som trengs til kreftforskning. Forskning kan redde liv og få flere til å leve lenger, noe jeg ønsker at alle mennesker skal kunne gjøre, sier hun i intervjuet.

Hun har lenge vært en av foreningens viktige støttespillere, og har skapt betydelig engasjement rundt kreftsaken.

Den ukuelige optimismen Dagny utstråler er antagelig en av x-faktorene som trolig har gjort henne så populær. Hun er en av disse beundringsverdige personene som alltid har vært aktiv og ønsket å hjelpe andre. Hennes egen forklaring på det er ganske beskjeden :

– Jeg liker ikke å sitte stille, forteller hun i intervjuet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

18 personlige krus som er den perfekte julegave

pilotfrue

Pilotfrues sønn lagt inn på sykehus med fryktet virus: – Sliter veldig med å puste