søndag, mai 16, 2021

Endelig Europamester!

Mest lest nå

Søndag formiddag rodde Birgit Skarstein inn til EM-gull i pararoing for første gang.

Birgit Skarstein (32) har lenge vært uslåelig på vannet, men da pararoing ble en del av europamesterskapet i fjor var hun ikke på startstreken. Det aller første EM-gullet som ble utdelt i grenen gikk dermed til franske Nathalie Benoit.


I sitt aller første EM rodde Skarstein inn til 10.22,06 og vant ifølge VG med fem sekunders margin. Skarstein var kun åtte hundredeler bak sin egen verdensrekord.

– Endelig skjer det! 20 måneder med grunntrening skal prøves i internasjonalt farvann, og det attpåtil i et EM. Jeg var ordentlig spent på hvordan arbeidet med teknikk, fysikk, taktikk og utstyr skulle slå ut, sier roeren på Instagram-kontoen sin etter innledende runder.

Skarstein har fire VM-gull fra før. Nå er hennes store mål Paralympics i Tokyo til sommeren. For fem år siden ble hun nummer fire i Rio-lekene.

Siden Paralympics i Rio er distansen økt fra 1.000 til 2.000 meter, og etter distanseøkningen har Skarstein vært totalt dominerende innen pararoing.

Nylig satte Skarstein også verdensrekord i innendørsroing. Tiden 8.18,5 på 2.000 meter i finalen sikret henne både ny rekord og VM-gull.

– Det var veldig gøy og helt grusomt. Det var så vondt etter løpet. I innendørsroing går det på rå kraft mer enn det gjør på vannet. Det gjelder å disponere løpet godt. I forsøket gikk jeg litt for hardt ut og fikk det mot slutten, sa Skarstein ifølge TV2 til NTB etter innendørsmesterskapet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter