Hjem Reklame Endrer status quo: Blockchain innvirkning på ulike bransjer

Endrer status quo: Blockchain innvirkning på ulike bransjer

Blockchain har endret hvordan de fleste gjør forretninger på internett. Det har ført til fremveksten av digital trading, som for tiden er normen blant mange investorer. For eksempel er bitcoin-nettverket, som ble introdusert i 2009, blitt tilrettelagt av denne teknologien. Tusenvis av transaksjoner kjøres på nettverket hver eneste dag. I de fleste tilfeller utgjør det ikke noen sikkerhetsrisiko for brukerne. Selv om det ikke er perfekt, har det i det minste revolusjonert kryptotrading på en slik måte at ulike individer og næringer er tjent med det. 

Analytikere har varslet at blockchain vil fortsette å endre status quo. Det er mange bransjer som blir påvirket av innføringen av blockchain i sine systemer. Den viser hvor relevant og nyttig den er for å gjøre transaksjoner mer oversiktlige og sikre. Men ettersom hvordan bitcoin-nettverket har utviklet seg, vil det også ta tid før disse drastiske endringene kan produsere tiltenkte resultater. Fremtiden til ulike sektorer er lovende med blockchain integrert i forretningssystemer.

Blockchain har enorme bruksområder

Blockchain er populært for sin bruk i kryptovaluta trading. Men dens anvendelse er temmelig vidtrekkende. Den kan benyttes i andre næringssektorer, spesielt for å lette finansielle transaksjoner. Teknologien kan registrere informasjon blant delte brukere, og systemet er bygget på en slik måte at data ikke lenger kan endres når de kommer inn i nettverket. Med denne funksjonen kan selskapene utføre kvalitetssikringskontroller. Og likevel, som analytikere hevder, vil blockchain teknologi vare i mnage år selv om de digitale valutaene ville blitt foreldet. Men det er en veldig liten sjanse for digitale valutaer forsvinner fra denne verden ettersom millioner av brukere har tatt i bruk systemer å lagre sine verdier.

Ifølge offisielle rapporter kan størrelsen på det globale blockchainmarkedet øke fra 1,06 milliarder dollar til 10,45 milliarder dollar i 2025. Noen eksperter mener at blockchain fungerer bra, på samme måte som personlige datamaskiner og Internett har utvidet sine markeder gjennom årene. Mange bedrifter har allerede utforsket alternativer for å revolusjonere betalingsmetoder via bruk av blockchain. De er interessert i å forbedre identitets og datasikkerhet, samt å utvide funksjonaliteten til smarte kontrakter inn i den generelle verden. 

Følgende er noen av bransjene som blockchain kan påvirke for å revolusjonere systemene eller endre status quo:

Bank og betaling

Selskaper som har hovedvirksomhet innen bank og betalinger har vist interesse for blockchain-teknologi. De ønsker å forbedre dagens system, slik at brukere over hele verden kan få tilgang til banktjenester som vanligvis er begrenset. Mennesker fra utviklingsland er de primære målene da de normalt ikke har standardbanker som imøtekommer deres behov for finanstjenester. Når disse enhetene kan inngå partnerskap med digitale valutaer, kan umiddelbare pengeoverføringer lettes gjennom blockchain uten at det påløper store avgifter og unødvendige forsinkelser. 

Stemmegivning

Overalt i verden ønsker myndigheter og folk å sikre at stemmeprosessene er rettferdige og ansvarlige. Mange eksperter tror at blockchain-teknologi kan være svært nyttig for å forbedre systemet og øke påliteligheten og sikkerheten fra stemmeregistrering til stemmetelling. Dette kan muliggjøres med blockchains distribuerte regnskap, som kan gi offentlig tilgang blant embetsmenn og velgere for å gi mer åpenhet. Det har imidlertid ikke fått et klarsignal fordi det er alvorlige sikkerhetsbekymringer basert på MIT 2020-rapporten. 

Myndigheter

Mange har negative tanker når de hører ordet «regjering» på grunn av byråkratiet de vanligvis observerer. Ineffektivitet og manglende åpenhet i offentlige tjenester er også andre spørsmål som stilles i tillegg til korrupt praksis. Blockchainteknologiens rolle er avgjørende for å kunne løse disse problemene, da statlige framgangsmåter kan effektiviseres. Det er nødvendig å minske byråkratiske hindringer og forbedre informasjonssikkerheten og åpenheten. 

Fast eiendom

I likhet med offentlige etater, er eiendomsmeglerbransjen også utsatt for visse ting som byråkrati og svindel. Dette er et resultat av manglende åpenhet og feilaktige offentlige registreringer. Blockchain kan bidra til å rette opp feilene ved å øke hastigheten på eiendomstransaksjoner og sikre integriteten til dataene. Den kan redusere bruken av papir og forenkle sporing og verifisering av etterspurt informasjon, som eierskap.

Forsikring

Nylige rapporter viser at forsikringsbransjen kan være et blomstrende marked ettersom krypto-nettverket fortsetter å vokse og utvikle seg. Mange investorer synes det er viktig å være forsikret for å beskytte sine eiendeler. Men viktigere enn det, kan blockchain som brukes i krypto-nettverk også replikeres for forsikringstransaksjoner. Når det er integrert i systemet, kan det forbedre verifiseringsevnen og legge til rette for jevnere prosesser i alle ledd av virksomheten.

Det er mange andre bransjer, som prognoser, crowdfunding, og detaljhandel, blant andre, som kan gjøre bruk av blockchain for å forbedre sine nåværende systemer. På samme måte som i bitcoins tilfelle, kan de oppnå store høyder med tanke på de vide applikasjonene som teknologien kan tilby. Det er en forutsetning for riktig forretningsintegrasjon for å oppnå ønskede resultater.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com