søndag, juli 12, 2020

Dette enkle mattetrikset gjetter alderen din

Mest lest nå

Borghild eller Peder? 20 navn folk må begynne å kalle barna sine igjen

Vi har tatt en titt på SSBs navnestatestikk for gutter og jenter fra 1800-tallet og fram til i dag. Der fant vi mange juveler av noen navn som vi må begynne...

Vi elsker å utfordre hjernen vår med ulike oppgaver, tester og i konkurranser. Derfor skal du får en liten nøtt å bryne deg på. Er denne testen ren magi eller bare et underlig fakta?

Det er i hvert fall et morsomt triks som helt sikkert vil forundre deg. Når vi blir møtt med noe vi ikke forstår, går hjernen vår i spenningsmodus.

Faktisk kan magiske triks og lignende, aktivere den samme delen av hjernen som reagerer på berg og dalbaner og grøsserfilmer.


Selv om dette trikset kanskje ikke gir deg samme spenningen som en skummel film, så er det verdt å prøve ut. Dette trikset lover nemlig ikke bare å gjette nummeret du snart skal velge, men også din eksakte alder. Følg instruksjonene nedenfor nøye. La oss starte:

Det kan også være lurt å finne frem en kalkulator eller penn og papir, med mindre du er veldig god på hoderegning, da.

  1. Velg et av tallene på bildet over.

2. Gang tallet du valgte med 2.

3. Pluss så 5 på tallet du nå har kommet frem til.

4. Gang så dette tallet med 50.

5. Hvis du har hatt bursdag i år, pluss på 1769. Hvis ikke, pluss på 1768.

6. Trekk fra året du ble født fra resultatet.

7. Nå skal du ha et tresifret tall. Ikke sant? Det første tallet, er det du valgte fra bildet. De to neste er alderen din.

Stemmer det? Hvis ikke, sjekk at du har regnet riktig!

Kan du finne ut hvorfor dette trikset fungerer hver gang? Del med oss i  kommentarfeltet! Del gjerne trikset videre med venner og familie!

TEST OGSÅ: Hvor mange bein ser du på bildet?

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter