Kosthold Disse enkle yogastillingene lindrer isjias - prøv dem du...

Disse enkle yogastillingene lindrer isjias – prøv dem du også

-

- Reklame -

Det antas at over 40% av oss på et eller annet tidspunkt i livet kommer til å oppleve smerter i isjiasnerven.

Isjiasnerven er den lengste nerven i kroppen, og den går hele veien fra ryggraden ned til foten. Problemer med isjiasnerven kan gi seg utslag i alt fra man blir nummen i setepartiet til sterke smerter enten i korsrygg eller hele veien ned i det ene eller begge ben. Disse smertene kan være så sterke at man trenger profesjonell hjelp for å lindre dem, men med disse enkle øvelsene kan man faktisk hjelpe seg selv. Både ved allerede oppståtte smerter, eller som forebyggende. Prøv selv.

1. Stående vridning av rygg

Denne øvelsen er svært enkel og kan uføres nesten hvor som helst. Alt du behøver er en stol, eller noe i samme høyde du kan sette foten på. Gjør som på bildet, og vri kroppen forsiktig i samme retning som det hevede benet.

2. Liggende kneløft

Legg deg ned på gulvet eller annet flatt underlag. Strekk det ene benet ut mens du løfter det annet som vist på bildet. Trekk det hevede kne opp mot brystet. Begge skulderblad og sete skal berøre gulvet. Hold i 30 sekunder før du skifter.

3. Liggende fotstrekk

Denne øvelsen krever noe du kan legge rundt foten mens du utfører den. Det beste er en strikk, men andre ting kan også brukes. Et håndkle, et skjerf, belte eller en strømpebukse. Bruk fantasien.

Her løftes benet som på bildet samtidig som du trekker forsiktig i foten. I begynnelsen kan det være vanskelig å holde benet helt rett, men etterhvert som du utfører øvelsen vil fleksibiliteten også bli bedre. Så ingen grunn til bekymring.

Etter endt øvelse skal benet senkes ved at man bøyer kneet forsiktig ned, og deretter strekker benet ut på gulvet.

4. Stående kongedue

I likhet med den første øvelsen kan denne også utføres tilnærmet hvor som helst, og den er tilsvarende enkel. Alt man behøver er et bord, eller annet i samme høyde. Legg det ene benet som vist på bildet, og len deg forsiktig fremover. Med litt øvelse kan benet som berører gulvet med fordel flyttes lenger bakover slik at strekket blir mer markant.

5. Sittende vridning av rygg

Sett deg ned på gulvet. Legg deretter det ene benet over det andre som vist på bildet. Hele fotbladet skal berøre underlaget. Som i stående vridning av rygg dreies kroppen i motsatt retning av benet. Hold ryggen rett under utførelsen. Press og hold i noen sekunder, gjenta flere ganger etter hverandre.

6. Strekk av rygg og lårmuskel

Sett deg ned på gulvet som vist på bildet. Strekk benene ut så godt du kan, samtidig som du prøver å trekke tærne bakover mot deg selv. Helene skal hele tiden berøre underlaget, det samme med håndflatene. Tenk deg så at du har en strikk rundt nakken som trekker oppover, og forsøk å strekke ryggen som best du kan. Denne øvelsen kan kreve litt trening før den sitter, men til gjengjeld er den svært effektiv.

7. Liggende vridning av rygg

Legg deg ned på gulvet med begge ben utstrakt. Ta deretter det ene benet over det andre som vist på bildet. Hold det andre benet så rett som mulig. Hold det bøyde benet nede med den ene hånden samtidig som du presser overkroppen den motsatte veien.

8. Stående strekk av lårmuskel

Enda en svært enkel øvelse som kan utføres nesten hvor som helst. Stå rett i forhold til et bord eller annet du kan legge det ene benet på, og mens du holder begge ben så rette som mulig lener du deg forsiktig fremover. Jo lenger fremover du lener deg, jo bedre strekkes muskulaturen bak i låret.

9. Barnestillingen

Også kjent som «balasana». Enkel og effektiv øvelse som kan utføres overalt. Sett deg ned på kne, len deg fremover og strekk armene ut foran deg. Du vil nå merke muskulaturen strekkes, og du vil føle deg avslappet og avspent. Anbefalt som både start og slutt på dagen.

Del gjerne disse gode rådene med noen du tror kan trenge dem, eller bare fordi det gjør godt med litt avslappende og avstressende yoga i en ellers travel hverdag.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...