in ,

Enøyd katt var savnet i fem år – dukket plutselig opp på en oljerigg i Nordsjøen

Foto: Skotsk SCPA

En enøyd katt har blitt fraktet i helikopter til Aberdeen etter at han plutselig ble oppdaget gjemt i en lagercontainer på en oljeplattform i Nordsjøen.

Den svarte katten som raskt fikk kallenavnet «Enøyde Joe» så ut til å ha blitt sendt fra Peterhead til plattformen.

Da katten spratt ut av containeren, løp personalet først skremt bort. Det ble i etterkant fylt ut et rutineskjema om sikkerhetshendelsen. Men etter den første forskrekkelsen blant plattformarbeiderne la seg ble det straks bedre tider for katten. Det var svært mange som syntes det var hyggelig å stikke til katten betydelige mengder kylling fra kantinen på plattformen.


Ifølge avisen National uttaler personalet at han ble svært bortskjemt mens han var på besøk hos dem.

Naturligvis kan man ikke ha katter på oljeplattformer, så mannskapet ringte til den skotske dyrebeskyttelsen, SPCA, for å passe på at katten ble fulgt opp på en ordentlig måte. Dagen etter ble det sørget for at katten fikk plass i helikopteret tilbake til Aberdeen.

Aimee Findlay i skotske SPCA bekrefter at de har blitt varslet om en hendelse der en katt ble funnet i en container på en offshore-plattform.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK
En veldedighetsorganisasjon for dyr sier at de ikke hadde «ingen anelse om hvordan katten havnet der»

– Vi aner ikke hvordan katten havnet der, men dro til heliporten for å hente ham, sier Findlay.

SPCA visste fortsatt ikke hvem eieren til katten var, men hadde klart å finne ut at «Enøyde Joe» i lange tider hadde vært en fast gejst ved det lokale fengselet, der han har blitt matet av fengselsansatte og ofte har sovet over i fengselet hvor han har vært en høyt elsket gjest.

All publisiteten rundt den verdensvante katten førte til at han ble identifisert som Dexter, et kjæledyr som forsvant fra familien sin for fem år siden.

Da de undersøkte katten viste det seg at Enøyde Joe var chippet – og ved skanning fikk personalet bekreftet at dette faktisk var Dexter.

– Vi er så glade for at han ble tatt godt vare på den tiden han var savnet, men vi er enda mer glade for å kunne gjenforene ham med sin opprinnelige eier, takket være at mikrochippen hans var oppdatert, sier Findlay ifølge Good News Network.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Truls Svendsen

Truls om farens død: Sorgen var vond å takle

Kristoffer skulle plante tujahekk – fant en 200 år gammel skatt i hagen sin