Hjem Historier fra livet Er dette verdens mest fertile kvinne? 39 år gammel, og allerede 38 barn

Er dette verdens mest fertile kvinne? 39 år gammel, og allerede 38 barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det sies at det finnes kvinner som blir gravide bare de tenker på sex, men selv om dette nok bare er en spøk, finnes det likevel kvinner som blir hurtigere gravide enn andre – og ikke minst oftere.

Den 39 år gamle Mariam Nabatanzi fra Uganda, Afrika, er en slik kvinne. Faktisk har hun vært gravid og båret frem så mange barn, at hun nok trygt kan kalles verdens mest fertile kvinne.

Sin unge alder til tross, hun har 38 biologiske barn – alle, på nær en, er født hjemme i huset hennes. Ved naturlig fødsel.

Unntaket er sistemann, som ble tatt med keisersnitt.

Mariam ble giftet bort til mannen sin i en alder av kun 13 år. Hun fikk deretter 44 barn med ham, hvorav 38 lever – hun mistet seks av dem.

Nabatanzi har fire ganger fått trillinger, tre ganger firlinger og tre ganger tvillinger. De eldste er 23 år gamle, den yngste fem måneder. Kun ti av den gedigne flokken er piker.

De fire første fødslene var tvillinger. Etter å ha født 23 barn ba hun om hjelp til å stagge fertiliteten sin, men legene kunne ikke hjelpe henne.

Alle barna har som sagt samme far, men han er nå borte. Han forlot Mariam, og etterlot alle barna med henne.

Derfor har den fertile kvinnen nå en beskjed til alle foreldre i hele verden. Ikke overlat alt ansvaret til kun den ene av foreldrene – det må deles.

Etter å ha lest om Mariam i media er det en ugandisk mann ved navn Karo Omu som har bestemt seg for å hjelpe henne. Han har derfor satt i gang en innsamling for å hjelpe henne med alle barna sine. Så de kan få en utdannelse og hjelp i hverdagen.

I første omgang forsøker de å skaffe £10.000, slik at den store familien skal kunne bli selvforsørgende videre i livet.

Du kan se den store ungeflokken og den tapre moren i videoen nedenfor:

Ikke bare er denne kvinnen sannsynligvis en av verdens mest fertile kvinner, hun er også en av de tapreste. Å ta seg av en slik flokk alene krever mot, styrke og ikke minst viljestyrke. Hun fortjener ikke bare økonomisk støtte, men også ros for sin innsats. Del artikkelen hvis du er enig.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com