Hjem Hjernetrim Er du en av de få som kan lese opp ned? Test deg selv her!

Er du en av de få som kan lese opp ned? Test deg selv her!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å holde hjernen aktiv er like viktig som å trene kroppen. Hjernetrim hjelper oss med å holde hodet skarpt, og mange føler at de tenker klarere etter å ha løst kryssord, sudoku eller andre oppgaver som får hjernen til å arbeide kreativt.

En effektiv måte å utfordre hjernen på er å lese tekster på en uvanlig måte, som opp ned. Dette kan forbedre lesekunnskapene og tvinge hjernen til å tenke utenfor sine vanlige rammer. Å kunne lese raskt og problemfritt når teksten er opp ned krever både en viss evne og en stor porsjon konsentrasjon. Dette gjør det til en utmerket hjernetrim.

Egenskapen å tenke kreativt, eller «utenfor boksen», er noe ekstra begavede mennesker ofte mestrer bedre enn andre. Denne evnen til å være snartenkt og løsningsorientert kan trenes opp ved å utfordre hjernen med oppgaver den vanligvis ikke møter.

En liten øvelse

La oss prøve en øvelse. Kan du lese hva som står i det opp ned-bildet her?

Foto: Canva

Var det vanskelig? Det krever konsentrasjon å tyde ordene riktig. Hvis du klarte det, gratulerer! Det er nemlig ikke alle som klarer det på første forsøk.

Her er hva som stod på bildet:

Foto: Canva

En ny utfordring

La oss prøve en til. Hva står i bildet under?

Foto: Canva

Klarte du denne også? Hvis ja, grattis! Hvis ikke, her er svaret:

Å lese opp ned er mer enn bare en morsom utfordring. Det hjelper deg med å forbedre konsentrasjon, øke kreativ tenkning og trene hjernen på en måte som kan ha positive effekter på andre områder i livet ditt. Så neste gang du har noen minutter til overs, hvorfor ikke prøve å lese noe opp ned og gi hjernen en liten treningsøkt?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com