Har du noengang tenkt at det å være rotete kan være tegn på høy intelligens? 

Vi kjenner alle de forskjellige typene. Noen av oss er veldig opptatt av at det alltid skal være ryddig hjemme. Vi har orden og system og vet til en hver tid hvor ting befinner seg. Så har vi noen som er midt på treet når det gjelder rydding og organisering, og ikke minst, vi har rotekoppene.

Du vet de som alltid har det rotete, aldri har kontroll på hvor de la bilnøklene eller lommeboka og stort sett alltid har det «uorganisert» rundt seg.

Kanskje tilhører du selv den siste gruppa? Da kan du nok relatere deg til denne forskningen…

Å ha det rotete er et tegn på høy intelligens

En studie utført ved Universitetet i Minnesota viser nemlig at det kan være en sammenheng mellom det å være rotete og høy intelligens. Forskerne mener at dette kan begrunnes med at rotete mennesker ofte har tankene på større og viktigere ting.

Studien hevder at å leve i uorganiserte omgivelser er bra for kreativiteten vår.

– Å ha det rotete i omgivelsene sine fremmer det å bryte ut av faste mønstre og øker kreativitet. Ordnede omgivelser derimot vil sannsynliggjøre at man velger det sikre før det usikre, sier pyskologiforskeren Kathleen Voghs til Independent.

Foto: Youtube/Emmelemzi

Så dersom du er en av dem som har det rotete rundt deg, og mottar klager fra familie og venner på dette, da kan du slå i bordet med denne artikkelen, du er trolig smartere!