Hjem Reise Er du glad i grøss og gys? Liseberg søker deltagere til «verdens verste natt» på Halloween

Er du glad i grøss og gys? Liseberg søker deltagere til «verdens verste natt» på Halloween

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Er du klar for å oppleve ditt livs verste natt? Sammen med verdensledende forskere fra Universitetet i Aarhus søker Liseberg frivillige til “The Peak Fear Experiment”.

Eksperimentet vil finne sted på en hemmelig plass i Sverige, og deltakerne må forberede seg på å kjenne på sine verste redsler og være villige til å utforske hvor grensen går for underholdningsskremming.

Eksperimentet gjennomføres i samarbeid med forskere fra Recreational Fear Lab ved Universitetet i Aarhus og finner sted den 11. oktober 2023.

– Er du over 18 år, liker å bli skremt og kan være i Sverige den 11. oktober, så kan du være den vi søker til opplevelsen “The Peak Fear Experiment”. Sammen med forskere, fra Recreational Fear Lab, og deltakere skal vi finne den perfekte balansen mellom det som er gøy og det som er ubehagelig. I løpet av eksperimentet kommer vi til å utsette deltakerne for ulike typer av skrekk og frykt for å finne “peak fear”, sier PR- og kommunikasjonssjef på Lisberg Mårten Westlund som går ut og etterlyser deltagere.

Nordens største skrekkdestinasjon

Siden Halloween startet opp på Liseberg i 2015 har nærmere to millioner besøkende tatt turen til fornøyelsesparken for å bli skremt og underholdt av Halloween-attraksjonene. Liseberg er Nordens største skrekkdestinasjon med fem skrekkområder og to spøkelseshus.

Vanligvis assosieres det å bli skremt med negative opplevelser, men forskning har også vist det motsatte:

– Skremmende underholdning kan ha en rekke positive psykologiske effekter. Det kan faktisk være bra for oss å leke med redselen ved å for eksempel se på en skrekkfilm eller utsette oss for andre skremmende opplevelser. Den formen for underholdning kan fungere som en slags skrekkvaksine som bygger opp en motstandskraft mot stress og angst. Det gjør man ved å forsøke og kontrollere følelsene sine og utvide grensene. Vi ser veldig fram til dette samarbeidet med Liseberg og å undersøke hvordan vår forskning kan brukes for å optimere ekte skrekkopplevelser, sier Mathias Clasen, PhD og co-director på Recreational Fear Lab ved Universitetet i Aarhus.

Tre hovedkategorier av skrekkfans

Forskere ved Universitetet i Aarhus har kommet fram til at det finnes tre hovedkategorier av skrekkfans – kort sagt skiller de mellom en gruppe som bevisst søker adrenalinkick av skrekk, en som blir genuint skremt, men som likevel vil overvinne sin frykt, og de som bruker den skremmende opplevelsen til å navigere i en skremmende verden.

– Hos Liseberg er vi eksperter på å skape heftige opplevelser, uansett som det handler om g-krefter, konserter, eller Halloween-skrekk. Gjennom eksperimentet som vi gjennomfører sammen med forskerne fra Recreation Fear Lab bygger vi videre på våre kunnskaper innen skrekksjangeren, for i fremtiden å kunne nå flere mennesker i alle aldre og skreddersy underholdende skrekkopplevelser for alle, sier Westlund.

Deltakerne i “The Peak Fear Experiment” vil bli utvalgt av en jury bestående av eksperter fra blant annet Recreation Fear Lab og Liseberg. Underveis i eksperimentet vil deltakerne følges av et team av leger, psykologer og forskere fra Universitetet i Aarhus. Før eksperimentet vil de utvalgte deltakerne også gjennomgå en helsetest.

Her søker du på The Peak Fear Experiment: Home – Liseberg Peak Fear

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com