in

Er du Olsenbanden-fan? I så fall bør du skynde deg til København

Enhver ihuga tilhenger av den beryktede Olsenbanden vet med sikkerhet to ting; at Olsenbanden, hvor mye vi enn misliker det, opprinnelig er fra Danmark, og de har femtiårsjubileum i år. I den anledning har Nordisk Film i Valby i København i Danmark bestemt seg for at det behørig skal feires, og har satt opp en utstilling som viser Olsenbandens elleville historie.

Foto: Nordisk film

Ekstremt populær både i Norge og Danmark 

Olsenbanden har legendestatus i nabolandet i sør, og de har da også all grunn til å være stolte. Alle har et forhold til dem, nesten som med danskebåten, og det er vel ikke helt feil å si det samme om dem her i Norge også.


Nå kan du altså komme inn i studio og se både hvor og hvordan Olsenbandenfilmene ble laget, men du må skynde deg. Utstillingen er midlertidig og vil kun være tilgjengelig ut 2018. Dessuten er den kun åpen i helgene, altså lørdag og søndag, så hva passer vel bedre enn en langhelg i den danske hovedstaden – med innlagt besøk i Olsenbandens verden.

Selve utstillingen begynner som seg hør og bør med Egons utgang fra fengselet, hvoretter man følger den glade banden gjennom flere filmer og kjente scener, satt sammen med de originale rekvisittene som ble brukt. Her er det rom for mange kjære minner fra filmenes verden. Nordisk Film har lokaler mer eller mindre midt i sentrum av København, og burde ikke være spesielt vanskelig å finne.

Den norske versjonen av Olsenbanden ble enormt populær her til lands. Foto: Youtube

Skriv gjerne hva som er ditt beste Olsenbandeminne i kommentarfeltet, og husk å dele så andre Olsenbandentilhengere også kan få med seg denne unike utstillingen. Det kan bli lenge til neste jubileum.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sørgende spekkhogger gir slipp på babyen sin etter 17 dager

Forskning: Du må aldri vaske matbokser i oppvaskmaskinen!