søndag, september 27, 2020

Er du venstrehendt? I så fall kan du være smartere enn 90% av resten av befolkningen

Mest lest nå

Det var en gang de venstrehendte ble sett på som litt rare og annerledes – fordi stort sett de fleste er høyrehendte. Man regner med at hver tiende er venstrehendt, og sannsynligheten for at du selv er, eller kjenner noen som er venstrehendt, er med andre ord ti prosent.

En undersøkelse viser at det faktisk ikke er en dum ting, og at venstrehendte generelt sett er smartere enn høyrehendte, og mange av verdens fremste genier er det. Blant annet Barack Obama og Bill Gates, for å nevne noen.

Venstrehendte er smartere 

For ordens skyld, det er ikke bare hånden du skriver med som avgjør hvorvidt du er høyre- eller venstrehendt, det er hånden du vanligvis bruker til daglige gjøremål. Som for eksempel å vinke, eller fange en ball som kastes mot deg.


Hvis venstrehånden er den som faller mest naturlig for deg, kan du faktisk være smartere enn oss andre.

Foto: Wikimedia Commons

I følge IFL Science vil de som bruker venstrehånden mest ha en bedre utviklet høyre hjernehalvdel, som bidrar til å behandle og forstå romlig bevissthet og mentale representasjoner.

Foto: YouTube // GCH Guitar Academy

Videre har venstrehendte en større «Corpus Callosum», hvilket gir dem bedre forbindelse mellom høyre og venstre hjernehalvdel slik at de kan «behandle» større mengder informasjon om gangen.

Foto: Wikimedia Commons

En av teoriene bak konklusjonen er at venstrehendte simpelthen må lære seg å bruke begge hender, og begge hjernehalvdelene, ettersom de lever i en verden tilrettelagt for høyrehendte.

En undersøkelse gjennomført av IFL Science viste at når det kom til matematiske oppgaver av aritmetisk karakter var det likevekt mellom høyre og venstrehendte, men når det kom til direkte problemløsning var de venstrehendte overlegne. Undersøkelsen ble gjennomført blant 2300 forsøkspersoner i alle aldre.

Foto: Vassilis // Flickr

Videre viste undersøkelsen at ekstremt høyrehendte var langt mindre effektive enn moderate høyrehendte og rent venstrehendte.

Foto: CNN

Konklusjonen ble at når det kom til komplekse matematiske oppgaver var de venstrehendte langt overlegne de høyrehendte, og det ble fastslått det også har en forbindelse med hjerneaktiviteten og forbindelsen mellom høyre og venstre hjernehalvdel og måten de brukes på.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter