Hjem Reise Er flyet er forsinket? Dette har du krav på

Er flyet er forsinket? Dette har du krav på

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er sommer og sol og det myldrer av reisende på flyplasser over hele Europa. Og denne sommeren er heller intet unntak: Det er en del forsinkelser der ute. Dette er det du har krav på om du blir sittende på flyplassen og vente – og pass på at du henvender deg riktig sted.

Flere kunder kontakter nå forsikringsselskapet som følge av forsinkelser på europeiske flyplasser. Mange misforstår hvor de skal henvende seg for å få erstatning.

Det er fare for flystreik og bemanningsproblemer ved flere europeiske flyplasser denne sommeren. Dagbladets økonomisatsing, Børsen, skriver at flyselskapene har fjorårets kaos-sommer i mente, og frykter at også årets trafikkavvikling blir preget av forsinkelser og avlysninger.

Nordens største flyplass, Kastrup i København, mangler flygeledere. Det har allerede ført til store forsinkelser. Dessuten er to av hoved-flybanene ved flyplassen stengt på grunn av vedlikehold i sju uker fra 22. mai til 7. juli. En streik blant de ansatte på flyplasser i Frankrike har også ført til store forsinkelser, og gjør sommertrafikken der uviss.

Forsikringsselskap merker alt økt pågang

Det betyr at mange reiseklare nordmenn kan bli berørt av forsinkelser og kanselleringer, og allerede nå forteller forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding at de merker det er en økning i henvendelser fra kundene.  

– Mange kontakter oss for erstatning. Men reiseforsikringen dekker ikke refusjon av flybilletter eller andre utgifter knyttet til streik, eller reiser som flyselskapet selv kansellerer. Du må kontakte flyselskapet om streiken gjør at flyet ditt blir innstilt, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.   

Selvforskyldt forsinkelse dekkes ikke

Mange skal ut og fly på samme tid i sommer, og da er det fare for ekstra lange køer i både sikkerhets- og passkontrollen.

Skulle du være så uheldig å miste flyet på grunn av for sent oppmøte, er ikke det tilstrekkelig grunn for å få erstatning. 

– Er du selv skyld i å miste flyet, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen. Da anbefaler vi å sjekke med flyselskapet eller reisearrangøren, forklarer Hofstad-Nielsen.  

Ta vare på kvitteringer

Hvis det derimot er transporten til flyplassen som er forsinket, anbefaler skadeforebyggeren at du kontakter fly-, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk flyet.  

– Medfører forsinkelsen merutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan vi dekke det du ikke får erstattet fra flyselskapet/transportselskapet, tipser skadeforebyggeren.  

Da er det viktig å ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com