Har du hørt om Courtney Hadwin? Ikke det? Nei, da bør du legge godt merke til navnet nå, for den 13 år gamle jenta har siden hun var på audition i America’s Got Talent blitt tilnærmet verdensberømt over natten. Et videoklipp av henne på Youtube er allerede sett mer enn seks millioner ganger, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Courtney Hadwin var naturlig nok en anelse nervøs da hun entret scenen i det populære tv-programmet – for det var tross alt et sannhetens øyeblikk, et være eller ikke være, og hun hadde bare noen få minutter til å overbevise juryen og tv-seerne om hvilket talent hun eventuelt måtte ha for å fortsette i konkuransen.

Jurymedlemmet Mel B. gjorde sitt ytterste for å få henne til å slappe av, og uttalte følgende;

– Det er helt ok å være nervøs. Ikke vær det. Jeg vet det er en stor scene og mange mennesker her, men du er her av en grunn så kjør på og lykke til.

Og det var nettopp det Courtney trengte å høre, for sekunder etter Black Crowes’ «Hard to handle» strømmet ut av høyttaleranlegget kunne juryen ikke annet enn å sitte storøyd og måpe til det de så på scenen. For et talent, og ikke minst, hvilket stemme!

Etter hun var sunget ferdig var det stående applaus fra alle dommerne i juryen, og lovordene lot ikke vente på seg.

– Du er som en løve, kommenterte Simon Cowell, mens Howie Mandel tok den enda lengre.

– Du er ikke fra denne epoken, du er fra en helt annen epoke, sa Howie til henne.

Faktisk sammenlignet de henne med Janis Joplin – en av 60-tallets største artister, og ser du videoklippet nedenfor forstår også du hvorfor. Det anbefales virkelig!

Ja, hva sa vi? En fantastisk stemmeprakt i en slik ung kropp. Helt utrolig. Del hvis du er enig!