in

Er Janice verdens sprekeste bestemor? I en alder av 75 trener hun bodybuilding tre dager i uken

Janice Lorraine fra Granville i Australia er ikke som alle andre bestemødre. Selv om hun er 75 år gammel, har hun de siste 20 årene hanket inn ikke mindre enn 23 titler innen idrettsgrenen bodybuilding.

Det var da hun fylte 55 hun bestemte seg for å begynne med en eller annen form for idrett for å holde seg i form, og for å gå alderdommen trygt i møte – med en sunn kropp.

Hun hadde sett hvordan andre eldre slet med mobilitet og dårlig helse, og bestemte seg for at slik skulle hun ikke bli. Hun ville holde seg så aktiv som mulig så lenge som mulig, og begynte å gå i treningstudio tre ganger i uken. Ved siden av at hun gikk turer på flere kilometer hver eneste dag.


Dessuten la hun om kostholdet fullstendig, og lever nå på en diett bestående av store mengder salat, litt søtpotet og grillet kylling, fisk eller kjøtt. Ingenting er ferdiglaget og hun spiser ikke saus til. Men hun unnser seg gjerne et glass vin til maten, og et stykke sjokolade til dessert. Da helst av den mørke sorten.

I tillegg til å føle seg sterk og i god form synes hun det er morsomt å forbløffe de andre bodybuilderne med sin høye alder, samtidig som hun viser at det faktisk er mulig å ha en flott kropp selv om årene trekker litt på.

– Målet mitt er å vise hva som er mulig å få til, og å motivere andre kvinner – uansett alder – til å leve det livet de vil, og likevel holde seg sunn og frisk, sier Janice

Ved å trene som hun gjør, unngår Janice flere av de komplikasjonene som vanligvis rammer hennes aldersgruppe.

Nedenfor er noen enkle tips om hva du selv kan gjøre for å holde deg i form. Uansett hvilken alder du har.

1. Motvirke muskeltap

Sarcopenia, eller muskeltap, rammer en av ti over 50 år. Noen av årsakene til dette er kaloririk og proteinfattig mat, sykdom og stress. Dette kan enkelt motvirkes på flere måter.

Spis balansert mat. Mindre kalorier og mer protein. Tren mer. Gjerne styrketrening, fitness og gå turer i høyt tempo. Spis mange vitaminer. Vitamin D og Omega-3.

2. Unngå benskjørhet

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Benbygningen vår er på topp i 30-års alderen. Deretter går det nedover, og benmassen minker.

For å begrense dette bør man unngå alkohol og nikotin, trene mye og gå turer. Velg trappene fremfor elevatoren, spis mat som inneholder kalsium, vitamin D og magnesium.

3. Hold hjertet i form

Risikoen for hjertesykdommer øker med alderen, og dette motvirkes best med å holde seg i god fysisk form. Spir riktig mat med de riktige formene for fett. Fiberrik mat og unngå sukker og for mye salt.

4. Hold hjernen i form

Å bli eldre innebærer også risikoen for mentale sykdommer som for eksempel Alzheimer og demens. Begge disse kan motvirkes ved å begrense alkoholinntak, ikke røyke, spise sunt og holde seg i god fysisk form. Dessuten kan man holde hjernen vedlike ved å utføre forskjellige hjerneøvelser som for eksempel løse kryssord, sudoku eller andre ting som krever konsentrasjon.

Å drikke mye væske er også sunt for hjernen.

Hvor mange av disse punktene Janice Lorraine etterlever vites ikke med sikkerhet, men at hun holder seg flott i en alder av 75 er det ingen tvil om. 

LES OGSÅ: Cher (73) avslører hvordan hun holder seg ung og sprek

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Denne kvinnen har løst et «verdensmysterium» – Her skjuler de forsvunne strømpene seg

landskampen

Norge knuste Sverige – «Jæklig godt!»