in

Er krypto nær aksept som betalingsmetode?

krypto

Det har skjedd mye innen kryptovaluta de siste årene, og nå kan det endelig se ut til at øyeblikket mange har ventet på endelig står for tur. Flere aktører har nemlig begynt å godkjenne kryptovaluta som en internasjonal betalingsmetode, noe som kan føre til at det bryter gjennom i massemarkedet.

For selv om det har vært mulig å gjennomføre transaksjoner med kryptovaluta i en årrekke, har interessen vært ganske laber. Dette kan nå endre seg når en rekke krypto casino plattformer begynner å få allsidig aksept blant norske spillere. Vi skal derfor se på hvordan denne utviklingen endelig kan ha åpnet de dørene som er nødvendig for at kryptovaluta skal få vist sitt potensiale.


Kryptovaluta som stabilt betalingsmiddel

En grunn til at mange har vegret seg for å betale med kryptovaluta har vært den enorme volatiliteten som lenge har plaget markedet. Her har det vært mulig å skape enorme formuer, men også å tape like mye. Et resultat av dette har vært at mange ikke ønsker å bruke dette som betalingsmetode, men nå kan markedet endelig ha stabilisert seg.

For etter ‘kryptokrakket’ har det vært duket for en stabilisering av disse plattformene. Her har det raskt blitt luket ut en del mindre bærekraftige valutaer til fordel for de mer populære. Vi har også sett Ethereum gjennomgå den store oppgraderingen til ETH 2.0, noe som styrker denne trenden ytterligere.

Etterhvert som flere forhandlere og plattformer har åpnet for å akseptere kryptovaluta, så har også etterspørselen stabilisert seg. Tidligere var det nemlig stort sett investorer som hamstret kryptovaluta. Nå er det også større finansielle institusjoner som øker sin beholdning.

Internasjonale muligheter

Selv om vi lever i et stadig mer globalisert samfunn, er det liten tvil om at landegrenser fortsatt setter begrensninger. Her snakker vi spesielt om internasjonale transaksjoner som i stor grad fortsatt kontrolleres av de tradisjonelle bankene. På dette området er det få som kan komme med et like godt eksempel som det norske spillere kan. Det har nemlig siden 2019 vært umulig å overføre penger til sin spillerkonto fra en norsk bank.

Dette er en utfordring som har blitt løst ved hjelp av nettopp blokkjeder og kryptovaluta. Så om dette ble løsningen til et såpass trivielt problem som spillerkontoer, så er det også tid for å se hvilke andre muligheter kryptovaluta kan by på. Spesielt i land med streng sensur og lignende kan det være aktuelt å bruke kryptovaluta for å flytte verdier på tvers av landegrenser.

Tilsvarende vil fattige land med mangelfull infrastruktur i finansielle sektorer kunne bruke disse plattformene for enklere transaksjoner. Ikke bare er kostnadene minimale, men det er også mulighet for å gjøre øyeblikkelige transaksjoner til mottakere uansett hvor i verden man måtte befinne seg. Vi har sett noen muligheter knyttet til hvordan Ripple lab har gjort dette for institusjonelle organisasjoner, men fortsatt er dette langt fra etablert som en standard.

Hva gjenstår før kryptovaluta kan brukes?

Noe som overrasker mange er at kryptovaluta allerede er godt etablert, og således kan tas i bruk øyeblikkelig. Dette er riktignok plattformer som er under kontinuerlig utvikling, men med den etablerte strukturen vi har i dag vil det være fullt mulig å benytte kryptovaluta til hverdagslige formål.

Et godt eksempel på dette er hvordan det brukes som innskuddsmetode på en rekke ulike spillsider både fra Norge og i utlandet. Disse benytter seg av kryptovaluta nettopp fordi den er et rimelig betalingsalternativ, og den er tilgjengelig for alle som ønsker tilgang til den. Alt du trenger er å opprette en konto på en kryptobørs for deretter å veksle inn de valutaer du måtte ønske.

Vi har også sett eksempler på hvordan investeringsbransjen etterhvert har åpnet for produkter knyttet til blokkjeder, og teknologien løper raskt videre. Det forventes derfor at man snart kan bruke kryptovaluta til det man i dag bruker en bankkonto til. Den eneste forskjellen vil være at transaksjonen foregår på blokkjeden, og ikke på tradisjonelle nettverk som Nets og BankAxept.

Oppsummert

Det dukker stadig opp nyheter knyttet til blokkjeder og kryptovaluta, så hva er det som holder oss tilbake? I denne artikkelen har vi sett litt nærmere på hva som skal til for at kryptovaluta tar det endelige steget inn som et respektabelt betalingsmiddel for allmennheten. Her er det mye som allerede er på plass, men det gjenstår fortsatt noen mindre hindre på veien som vi har sett på.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

politi

Ringte for å anmelde sykkeltyveri – fikk beskjed om å dra ut å lete selv

100-åringene har vært gift i 79 år – dette paret slår alle rekorder