Kjendisstylisten er for tiden aktuell i TV3-serien «Camp Kulinaris». I torsdagens episode måtte han avbryte, for å reise hjem til sin syke pappa.

Innspillingen foregikk i august i fjor i Portør utenfor Kragerø. I forrige episode, fortalte en gråtkvalt Erlend Elias de andre deltakerne at han måtte avbryte innspillingen.

«Pappa ble syk tidlig på sommeren, men vi fikk beskjed om at det gikk bra. Han var i god form da jeg reiste, ellers hadde jeg ikke sagt ja til «Camp Kulinaris», sier Erlend Elias til VG.

Erlend Elias med pappaen Per Magnus Bratsberg Bragstad
Foto: Privat

Har spesielle evner

Erlend Elias sier videre til VG at han har spesielle evner som gjør at han føler på seg når noe har skjedd.

«En morgen satt det en ravn utenfor vinduet mitt. Den så på meg lenge, fløy rundt og kom tilbake. Jeg kjente på meg at noe var galt, og fikk vondt i magen», sier han.

Da Erlend Elias fant deltageransvarlig, hadde hun allerede fått beskjed fra sykehuset.

Per Magnus Bratsberg Bragstad
Foto: Privat

Rakk å ta farvel

Pappa Per Magnus Bratsberg Bragstad, var bevisstløs da Erlend Elias kom til sykehuset. Men stylisten sier til VG at han heldigvis fikk tatt farvel.

«Pappa våknet den første natten. Han hadde alltid en spesiell måte å stryke meg over kinnet på, med utsiden av hånden. Det gjorde han helt fra jeg var liten. Nå løftet han hånden og strøk meg over kinnet og hodet mens vi så hverandre i øynene», sier han.

Etter to døgn, døde pappaen, 74 år gammel.

Skrev bok med pappaen

Erlend Elias forteller at begravelsen ble uforglemmelig.

«Vi spilte alle sangene han elsket og bar kisten ut til tonene fra Mozart. Men jeg kjente bena nesten svikte under meg da vi bar kisten. Det er voldsomt plutselig å skulle planlegge begravelse for en man elsker. Og alt det praktiske i kjølvannet », sier han.

Før pappaen ble syk, hjalp han sønnen med å skrive en bok. Den kommer ut til våren.

Nå sender vi våre varmeste tanker til Erlend Elias. Kondolerer så mye.