mandag, august 10, 2020

Erlend Elias med rørende ord til Christine Koht: «Hele Norge heier på deg»

Mest lest nå

Vi har alle blitt berørt av sykdommen til Christine Koht. Stylisten Erlend Elias setter ord på følelsene rundt komikerens kreft. 

Det var i slutten av november i fjor at Christine Koht fikk kreftdiagnosen slimhinne melanom, en sjelden type føflekkreft som sitter på slimhinnene inne i kroppen. Hun fikk behandling med immunterapi, men så fikk hun en kraftig leverbetennelse og påfølgende lungebetennelse.

Den folkekjære komikeren ville være åpen om sykdommen og deltok i starten ukentlig på podcasten «Koht vil leve». Gjennom den kunne man høre henne fortelle mange sterke skildringer om hva sykdommen gjør med henne.


Orker ikke mer

I den femte og siste episoden av podcasten, snakket journalisten bak podcasten med moren til Christine.

«Nå sa Christine: «Jeg har det like vondt som jeg hadde det i Tønsberg. Nå vil jeg dø. Jeg orker ikke mer, mamma», sier moren gråtkvalt. Christine ble først innlagt på sykehuset i Tønsberg.

Hun forteller videre at datteren stadig lurer på om det aldri skal ta slutt, at hun alltid lurer på hva som skal komme neste gang.

Til tross for den store påkjenningen har Koht valgt å både la seg avbilde og intervjue etter runder med behandling. Hun ønsker å slå et slag for dem som gjennomgår noe lignende og ikke tørr å vise seg ute når utseendet forandres.

Erlend Elias viser sin støtte

«Det er nå over to uker siden Koht la ut oppdatering på sosiale medier. Da skrev hun: 

Nå har det gått over en måned siden dere hørte fra meg og jeg takker dere igjen for all kjærligheten dere sender. Dere skal vite at det hjelper.

Jeg er fortsatt på Rikshospitalet på infeksjonsavd . Jeg har 5 forskjellige infeksjoner og virus i lungene. Dette er bivirkninger av store doser cortison. Og uten cortison hadde jeg dødd av leverbetennelse.

Jeg sier ofte JEG ER SYK PÅ SYK.. og er sykmeldt fra sykemeldingen.

Jeg gir meg ikke… jeg er Bjørnesterk. Jeg Vil Leve. Selv etter en uke i koma nå nylig på intensiven er jeg igang med bitte små treningsturer. For jeg må lære å gå igjen.

Det fascinerer meg at det å gå er så vanskelig. Noe vi alle tar helt for gitt. Vi bare går og går… mens jeg øver og øver.

Her er jeg på liten treningstur med Mamma.

Kyss fra Christine»

I kommentarfeltet til innlegget kan man lese at stylist Erlend Elias har sendt sine lykkeønskninger til sin kjære venninne. 

Skjermbilde fra Facebook

Erlend Elias og Christine Koht har tidligere publisert flere bilder og videoer av hverandre og det er lett å se at de to er gode venner.

Selv om vi ikke har hørt fra Christine Koht på noen uker nå, fortsetter vi å sende våre tanker og styrkeklemmer til henne! Trykk på deleknappen og skriv noen fine ord du også, som hun skriver selv; det hjelper..

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter