Hjem Kjendisnytt Erling Braut Haaland i sorg

Erling Braut Haaland i sorg

Som en av de største stjernene innen fotball har Erling Braut Haaland innfunnet seg med at han ikke lenger kan leve helt som normalt. Men hva er det som gjør han så ekstremt god? Selv tror han det er flere elementer som spiller inn, og trekker frem blant annet mikrovaner, søvn og meditasjon.

Jærbuen Erling Braut Haaland har blitt en av verdens største idrettsstjerner. 23-åringen som ruver 195 cm på strømpelesten er superspissen som blir regnet som en av verdens aller beste fotballspillere.

I fjor vant Haaland og City også Champions League da de slo Inter 1-0 i finalen. Det ble den første Champions League-seieren for Manchester City i klubbens historie. Med nordmannen som målmaskin vant City alle de «store tre» titlene forrige sesong: Premier League, FA-cupen og Champions League. Ifølge VG er det kun Manchester United som har klart den bragden tidligere – det var i 1998/99-sesongen da Ole Gunnar Solskjær var spiller.

– Det er rett og slett fantastisk. Jeg er så full av beundring for at Erling klarer å ta trippelen i sin første sesong. Vi må jo bare være stolte over at vi har en slik spiller fra Norge, sa tidligere Manchester City-spiller Kåre Ingebrigtsen til VG.

Kan ikke lenger leve normalt

Det var sommeren 2022 Erling Braut Haaland gikk fra  Borussia Dortmund til Manchester City.

– Jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. Men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det, sier han i et intervju med VG.

Han har slått seg til ro med at han ikke lenger kan leve helt normalt. Han er opptatt av å spille god fotball, og tror han har litt av svaret på hva det er som gjør at han klarer å levere på topp:

– Jeg prøver å være meg selv så mye jeg kan hver bidige dag og ha gode, ærlige og fine folk rundt meg. Det tror jeg er nøkkelen her, sier han.

Mikrovaner og meditasjon

Haaland er også opptatt av å ha gode rutiner og gjøre de små tingene hver dag som i lengden utgjør en forskjell. De små tingene er nettopp det forfatteren James Clear har skrevet en hel bok om i Mikrovaner – de små, repeterende handlingene som krever liten innsats eller motivasjon å gjennomføre, men som fører til store endringer i hverdagen vår.

Mens mange andre fotballspillere ser egne kamper i reprise, er det noe Haaland bevisst unngår. Han tror det kan føre til overtenking.

– Jeg liker å være under press, jeg liker å bli utfordret. Jeg tror du er født med det, mye i hodet. Å være fokusert på å være klar, å være avslappet i hodet. Jeg tror det er noe av det viktigste som fotballspiller, sa Haaland nylig i et intervju med magasinet GQ som er omtalt av Her & Nå.

Han har flere ganger påpekt at det er viktig å være på når han er på og av når han skal restituere. En av verktøyene han bruker for å klare å holde det ekstreme fokuset vi ser når oksen fra Jæren er ute på gressmatta er meditasjon:

– Jeg syns det er en utrolig fin ting. Det å bare koble ut og ikke tenke for mye. Stress er ikke bra for noen av oss. Jeg hater å være stresset og gjør mitt beste for å unngå det. Med meditasjon klarer jeg å slippe tankene. Det er selvfølgelig individuelt, men for meg har det funket veldig bra, sier han til GQ og fortsetter:

– Søvn er også viktig. For meg er kanskje søvn det viktigste i livet. Ikke bare mye søvn, men god søvn, sier spissen.

Mistet farmoren

Haalands familie har nå offentliggjort en sørgelig nyhet.

Familien opplyser at Haaland mistet sin bestemor, Tone Rasdal, lørdag den 10. februar. Dette ble bekreftet gjennom en dødsannonse publisert i Jærbladet og Stavanger Aftenblad på onsdag.

«Vår kjære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor døde fredfullt i dag, 80 år gammel» står det.

FAKSIMILE: Jærbladet.

Tone Rasdal, som var Alfie Haalands mor, gikk bort på Sivdaheimen sykehjem i Bryne. Hennes bisettelse er planlagt å skje i Time kirke den kommende uken.

Rasdal tjenestegjorde i lang tid som lærer, inspektør og skoleleder i Time kommunes skolesystem, ifølge Bryne.no.

Født i Bergen, endte Rasdal opp med å studere ved lærerskolen i Stavanger, hvor hun også møtte Astor Håland fra Bryne. De to utviklet et forhold og bodde sammen i Bergen i starten, basert på et intervju publisert i Jærbladet i 2011.

Paret flyttet senere til Bryne på Jæren med sin datter og slo seg ned der.

De ble foreldre til fire barn. Blant disse barna er Alf Inge Haaland (51), kjent for sin fotballkarriere hos blant annet Leeds og Manchester City i Premier League, samt det norske landslaget. Alf Inge er faren til Erling Braut Haaland.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com