Hjem Kjendisnytt Erling Lorentzen er død

Erling Lorentzen er død

Skipsrederen og industrimannen Erling Lorentzen er død, 98 år gammel.

Erling Sven Lorentzen gikk bort i dag, tirsdag 9. mars 2021 klokken 01.30, etter kort tids sykdom, opplyser Det norske kongehuset i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt det triste budskapet om at Erling Sven Lorentzen er sovnet inn. Våre tanker går til hans nærmeste, som har mistet en god far, svigerfar, bestefar og oldefar, sier kong Harald i en kondolanse fra hele Kongefamilien.

Erling Lorentzen som var utdannet fra Harvard Business School, har gjennom store deler av sitt liv drevet næringsvirksomhet i Brasil.

Gift med prinsesse Ragnhild

Han var gift med kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild. Hun døde i 2012. Erling Lorentzen og prinsesse Ragnhild hadde tre barn, Haakon Lorentzen (66) Ingeborg Ribeiro (64) og Ragnhild Lorentzen (52).

Lorentzen var også en kjent motstandsmann. Da tyskerne invaderte Norge i 1940 meldte Lorentzen seg som frivillig. NRK forteller at han da bare var 17 år gammel.

Den unge Lorentzen dro til Skottland der han fikk trening med Kompani Linge. Tilbake i Norge samarbeidet han blant annet med motstandsmannen Gunnar «Kjakan» Sønsteby.

Da kongefamilien returnerte etter fem års eksil i utlandet var Lorentzen livvakt.

Lorentzen var nylig ute i mediene og uttalte seg svært kritisk om NRK- serien «Atlantic Crossing».

 – For en som deltok i krigen, og i tillegg sto nær medlemmer av kongefamilien, som her portretteres på nærgående vis, er resultatet, med sine mange tendensiøse fremstillinger, blitt direkte grotesk, skrev han i en kronikk i Aftenposten.

Ved å legge fortellingen tett på virkelige begivenheter, og samtidig beskrive deler av kjente historiske personers liv, samtidig som manusforfatterne tar seg det Lorentzen omtaler som «de største friheter», skaper dette det han oppfatter som et dypt løgnaktig inntrykk av historien.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com