Hjem Kjendisnytt Erna bryter stillheten: – Jeg har ansvar for at jeg ikke sjekket bedre

Erna bryter stillheten: – Jeg har ansvar for at jeg ikke sjekket bedre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Fredag måtte en gråtkvalt Erna Solberg fortelle om det hun opplever som et alvorlig tillitsbrudd fra ektemannen Sindre Finnes’ side.

Under en pressekonferanse fredag avslørte Erna at ektemannen Sindre Finnes gjorde 3600 aksjehandler mens hun var statsminister. Hun kan heller ikke utelukke at han kunne ha fanget opp informasjon om hvilke aksjer som var lure å kjøpe.

På pressekonferansen fortalte Solberg at hun ikke var klar over omfanget av ektemannens aksjehandel. Solberg kaller ektemannens handlinger for et alvorlig tillitsbrudd.

I etterkant av pressekonferansen er det kun Finnes som har uttalt seg til mediene.

– Jeg har gjort alvorlige feil som har gjort det umulig for Erna å vurdere sin habilitet da hun var statsminister, sa Finnes til økonominettstedet E24 fredag.

Søndag kveld kommer Sindre Finnes med nye uttalelser. Han skrev til TV 2 at han rett og slett ikke klarer å fungere normalt nå.

Sent tirsdag kveld sendte Finnes’ advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma ut en pressemelding med Sindre Finnes’ kommentarer til saken. I pressemeldingen ble det gjort klart at Finnes har mottatt svært mange henvendelser fra media om saken, og i redegjørelsen han har gitt i pressemeldingen har han forsøkt å svare på disse.

Hovedtrekkene er at Finnes benekter å ha hatt innsideinformasjon. Han hevder også at Erna og Høyre fikk listene over handlene hans to dager etter valget.

– Jeg overleverte materialet om mine aksjehandler til Erna og hennes medarbeidere onsdag 13.september kl 9. Noe ble sendt elektronisk før møtet og noe på papirutskrift på møtet, sier han i pressemeldingen.

Mange har undret seg over om det er tilfeldig at aksje-bomben ikke smalt før etter at Høyre for første gang på 99 år hadde vippet AP ned fra tronen som landets største parti.

Torsdag, nesten en uke etter at Erna gråtkvalt fortalte om ektefellens tillitsbrudd, snakker hun for første gang med pressen igjen.

– Det er vanskelig for partiet mitt, og for meg og familien min, sier hun i et intervju med økonominettstedet E24.

Solberg sier hun opplever å ha fått stor støtte i kjølvannet av aksjesakene.

Hun sier også at om hun fortsatt er Høyre-leder ved neste valg er opp til Høyre å bestemme.

– Jeg har ansvar for at jeg ikke sjekket bedre. Det er jeg som er ansvarlig for om jeg er habil eller ikke habil, sier Solberg til E24.

og hun legger til:

– Det er klart jeg har brutt tillit.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com