Hjem Nyheter Erna: – Det er fortsatt en bakketopp til vi må over

Erna: – Det er fortsatt en bakketopp til vi må over

12. mars er det ett år siden Norge stengte. Søndag kveld talte Statsminister Erna Solberg til folket.

– Fredag 12. mars er det ett år siden pandemien endret det meste for oss. Det ble stille i gatene og langs veiene, åpnet Statsminister Erna Solberg talen med.

Ifølge NRKs oversikt har 632 mennesker mistet livet som følge av covid-19. Totalt har 74.827 personer vært smittet

– Det har tatt mer tid enn vi så for oss, og nå er folk lei, sier statsministeren i talen som er en markering av at det snart er gått ett år siden hun innførte de strengeste restriksjonene siden andre verdenskrig.

Erna Solberg
Foto: Erna Solberg

Hun legger til at vi ikke er helt ferdig med pandemien, og varsler at det ennå er litt vei å gå før samfunnet igjen kan åpnes.

Tross perioder med lettelser er det fortsatt strenge restriksjoner på folks liv og hverdag.

– Det har tatt lenger tid enn vi så for oss. Men smitten er igjen økende. Derfor er vi ikke ferdig med strenge tiltak ennå, sier Solberg og legger til at det fortsatt er en bakketopp til vi må over, og sannsynligvis med strengere nasjonale tiltak.

Statsministeren sier hun som alle andre lengter etter en hverdag med klemmer og sosialt liv. Hun vil tilbake til en hverdag der meteren er en måleenhet, og ikke distansen vi skal holde til mennesker rundt oss.

– Sammen skal vi komme ut av dette, sier hun og legger til at i løpet av sommeren vil alle voksne få tilbud om vaksine.

Søndag ettermiddag ble det også klart at Oslo-russen utsetter årets feiring til 17. mai.

– Målet vårt er å feire en så normal russtid som mulig, men vi har fått klar beskjed om at smittesituasjonen i april-mai ikke vil tillate dette, skriver Russens Hovedstyre i Oslo i en pressemelding gjengitt av NRK.

Se hele talen her.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com