søndag, april 18, 2021

Erna: – det er viktigere å si ja, enn å si nei

Mest lest nå

Statsminister Erna Solberg fylte 60 år denne uken og mener man bør si ja selv om man ikke er fullt forberedt til noe – for det er ikke sikkert at man får sjansen igjen.

– Jeg har ikke så store tanker om hvor gammel jeg er. Da jeg var liten var en person på 60 gammel, sier statsminister Erna Solberg i et lengre intervju med KK i anledning hennes egen 60-årsdag.

Hun er avslappet til tallet, og sier at det antagelig er slik at ingen som fyller 60 føler seg som 60 år i hodet.


erna solberg

– Alder er selvfølgelig bare et tall, men det er klart at man må innse at man er blitt voksen, sier Statsministeren.

Da hun var yngre følte hun at «alle» i politikken var eldre enn henne, men nå stusser hun over at de rundt henne stadig blir yngre.

– Noen ganger møter jeg folk, og så tenker jeg «gud, er de virkelig tredve år yngre enn meg?». Før var det nemlig omvendt, sier hun i intervjuet.

Erna har vært opptatt av politikk helt fra tidlig ungdom, og var den yngste i Høyres gruppe da hun kom inn på Stortinget på 80-tallet. Hun forteller at hun den gang var opptatt av å være den som kunne tingene veldig godt, og som var veldig seriøs.

I dag tenker hun at hun kunne ha gjort akkurat dén biten litt annerledes.

– Jeg har tjent på det i ettertid, men jeg kunne kanskje ha vært litt mindre seriøst på det tidspunktet i livet, sier hun samtidig som hun avviser at hun er en «flink pike» som jobber seg ihjel.

Erna forteller videre at livet hennes stort sett har handlet om å leve i nuet – og utføre den jobben man har satt seg fore på en god måte.

– Veldig mange jenter og damer har en tendens til å tenke at man må kunne ting 120 prosent før man begir seg ut på en oppgave. De fleste menn, derimot, mener at dersom de kan 80 prosent av en jobb, er de overkvalifiserte. Jeg har jobbet såpass mye med kvinnepolitikk, at jeg vet at vi jenter har en tendens til å tenke mer på det vi ikke kan, enn det vi faktisk kan. Jeg har lært meg at vi må tørre å si ja, sier hun til KK.

Relatert:
Høyres gave til Erna: Sender 20 ungdommer til sjøss
I dag fyller Erna 60: – Jeg føler meg mer som en 40-åring

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter