onsdag, mars 3, 2021

Erna lemper på reglene, men Oslofolk bør forberede seg på fortsatt strenge særtiltak også i de kommende ukene

Mest lest nå

Mens Erna myket litt opp på korona-tiltakene mandag advarer byrådsleder Raymond Johansen om at ingenting tilsier at det kan komme store lettelser i tiltakene i Oslo nå.

Selv om regjeringen myknet opp på noen av tiltakene, gjorde statsminister Erna Solberg det klart at kommuner med høyt smittepress kan ha strengere tiltak.

Byrådsleder Raymond Johansen gjør imidlertid klart overfor Aftenposten at ingenting tilsier store lettelser i Oslo-tiltakene når byrådsledelsen legger frem nye tiltak for hovedstaden onsdag.


Om noe, er han klar på at byrådet vil prioritere barn og unge når det diskuteres nye tiltak.

– Når vi vurderer hvilke tiltak som eventuelt kan mykes opp, vil vi prioritere barn og unge først. Gjennom hele pandemien har vi jobbet for å skåne barn og unge mest mulig, men smittesituasjonen har den siste tiden ført til strenge restriksjoner også for barn og unge. Jeg håper at situasjonen snart gjør det mulig med noen lettelser for barn og unge også i Oslo, sier Johansen til Aftenposten.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) Foto: Oslo Kommune

Oslo innførte 6. januar egne koronatiltak og videreførte den sosial nedstengningen frem til 21. januar. Johansen vil se en større nedgang før han mener det er forsvarlig å lette på tiltakene.

Foruten de nasjonale retningslinjene innførte Oslo også forbud mot alle arrangementer, forbud mot innendørs fritidsaktiviteter også for barn i barneskolealder og yngre, anbefaling om å utsette utendørs arrangementer, stenging av fritidsklubber samt kultur-, underholdnings og fritidsaktiviteter.

– Det er ingenting som tilsier at vi kan ha store lettelser i tiltakene i Oslo nå. Smittetallene har i starten av året vært veldig høye, og vi må se en tydelig nedgang over tid før det blir aktuelt med store lettelser, sier Johansen ifølge Aftenposten.

LES MER:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter