Hjem Kjendisnytt Erna Solberg innrømmer: – Min største personlige nedtur

Erna Solberg innrømmer: – Min største personlige nedtur

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I fjor høst kom E24 med sjokkavsløringen om at ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg, Sindre Finnes, hadde kjøpt og solgt store mengder aksjer under hennes tid som statsminister.

På pressekonferansen i september, der Erna Solberg for første gang kommenterte ektemannens aksjetrading, fortalte Høyre-lederen at hun ikke var klar over omfanget av ektemannens aksjehandel.

– Sindre har handlet langt mer enn det han har fortalt meg og Statsministerens kontor mens jeg var statsminister. Det er alvorlig, sa Solberg og la til at ektemannen har hatt cirka 1,8 millioner kroner i nettogevinst.

– Sindre har ikke vært ærlig med meg. Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det spesielt når det er i familien. Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre som jeg er i dag. Men fordi vi har felles økonomi er hans handlinger direkte påvirket av hvordan jeg kan gjøre min jobb som politiker, sa hun.

I anledning at det den 9. mai er 20 år siden hun ble valgt som leder for Høyre, har VG intervjuet henne. Aksjeskandalen er et naturlig tema å komme inn på:

– Min største personlige nedtur gjennom disse 20 årene var aksjesaken i fjor. Å få brettet ut at det har foregått ting bak ryggen min, og måtte erkjenne at det har hatt konsekvenser for min habilitet. Det er bra å ha noen år på baken i politikken når slikt treffer deg. Jeg tror nok mange ikke hadde klart å stå i det, sier hun til VG. 

Erna synes det hadde vært fantastisk å reise seg igjen, ved å sikre borgerlig flertall ved stortingsvalget neste år. Til det har kritiske røster sagt at det er en umulighet at Sindre Finnes igjen kan flytte inn i Statsministerboligen. Erna er imidlertid ikke enig. Hun mener det sentrale er at han i fremtiden ikke kan handle med aksjer.

– Og vi skal kunne dokumentere at det ikke skjer.

Feiret med kake

På Facebook kunne delte Erna noen ord om hvordan «20-årsdagen» ble markert. Hun skriver:

«Har fått kake fra gode kollegaer i stortingsgruppen!

For i dag er det på dagen 20 år siden Høyre første gang valgte meg til partileder.

  1. Erna Solberg

Det har vært spennende, givende, morsomme og krevende år. Med utallige interessante møter med nordmenn i glede og sorg. Mest glede. Fortsatt er det ingenting som gir meg mer energi enn å reise rundt i det flotte landet vårt, for å se, lære og få innspill til hvordan vi kan gjøre politikken enda bedre for folk, bedrifter, institusjoner, frivillighet og hele lokalsamfunn.

Alle som kjenner meg vet at jeg er mer opptatt av å se fremover, enn bakover. Det kommer sikkert en tid for oppsummering en gang, men det er ikke nå.

Derfor har jeg gjort et intervju med VG om stortingsvalget som nærmer seg, og om hvilke saker som ser ut til å bli viktige, dersom Høyre skulle være så heldige å få tillit av dere til å styre Norge.

Det handler om behovet for å få opp verdiskapingen, få ned helsekøene, få orden på skolen og kontroll på kriminaliteten. Og om noen langsiktige utfordringer, der Støre-regjeringens politikk dessverre bidrar til å forverre problemene, heller enn å løse dem.»

Har fått kake fra gode kollegaer i stortingsgruppen!For i dag er det på dagen 20 år siden Høyre første gang valgte meg…

Posted by Erna Solberg on Thursday, May 9, 2024
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com