in

Erna: – Vi ville ha et mest mulig vanlig dagligliv

Erna Solberg
Foto: Erna Solberg / Instagram

Da Jonas ble statsminister flyttet Erna og Sindre inn i en treroms leilighet. Ganske mye ble forandret.

Etter mange år som Norges statsminister gikk Erna Solberg tilbake til livet som Høyre-leder og stortingsrepresentant etter forrige valg.

I et intervju med VG forteller hun at det innebar en del endringer. Livvaktene forsvant som dugg for solen, og avisa skriver det fremdeles er mange som blir overrasket over å se at hun spaserer alene rundt i gatene i hovedstaden.

– Ja, det gjør folk forbauset. Det er selfier til enhver tid, noe som stort sett er veldig hyggelig, men så har du de dagene du ikke vil bli tatt bilde av. Nylig kom jeg ut fra trening med håret til alle kanter, da det kom et utdrikningslag som ville ta bilde. Da sa jeg nei, men det er det ikke ofte jeg gjør, sier hun til VG.

Hun forteller folk stort sett er hyggelige.

– Jeg har ikke hørt mange ukvemsord, men det har kommet et par sent på kvelden, sier Høyre-lederen.

Før var det Sindre som hadde ansvaret for å handle mat, men nå går også Erna i matbutikken.

– Du kunne betale andre for å gjøre det, men det tar nesten like lang tid å skrive handleliste. Vi ville ha et mest mulig vanlig dagligliv, sier hun.

Netthandel som mange sverger til har hun kun prøvd to ganger, men det måtte hun slutte med. I starten av pandemien bestemte hun seg for å teste hjemlevering med leverandøren Oda. Problemet var at hun på dette tidspunktet var statsminister.

– Jeg forsøkte det to ganger. Det var veldig fint, men problemet var at av sikkerhetsmessige grunner kunne vi ikke fortsette med det. Det kunne ikke stå «Erna Solberg og Sindre Finnes» på lagerlistene deres. PST var livredd for at noen kunne putte oppi noe.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Da servitrisen ble kastet ut av hjemmet sitt kom kunden henne til unnsetning

Sangen til den norske politibetjenten er sett av millioner