Hjem Nyheter Erna vil vurdere vaksinepass: – Noe som heter «min frihet stopper der andres begynner»

Erna vil vurdere vaksinepass: – Noe som heter «min frihet stopper der andres begynner»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Høyre-leder Erna Solberg utfordrer hele landet om vaksinepass. Hun mener likevel debatten må tas nå, fordi vi kan risikere at smitten også kan komme til å kaste skygger over 17. mai og sommeren.

– Skal vi ta mer hensyn til de uvaksinerte enn til at det store flertallet skal kunne få leve normalt, spør hun ifølge VG.

En rekke europeiske land har innført vaksinepass, blant annet Sverige og Danmark.

Sveriges regjering fattet vedtaket som åpner for bruk av vaksinesertifikatet den 5. januar.

De sier i pressemeldingen av vaksinesertifikatet kan benyttes som smitteverntiltak på serveringssteder og andre steder hvor risikoen for trengsel og smittespredning er særlig stor.

– Formålet med vaksinasjonsbevis er å redusere smittespredning og dens konsekvenser i samfunnet, sa den svenske regjeringen i meldingen.

Det svenske vaksinepasset var klart til bruk 12. januar. Nå mener Høyre-leder Erna Solberg at vi må ta debatten om vi skal innføre noe lignende her.

– Det er noe som heter at min frihet stopper der andres begynner. Det er forståelig at mange nå mener at de som velger å ikke vaksinere seg, legger begrensninger på friheten til det store flertallet, sier Solberg til VG.

Hun sier videre til avisa at hun tror Støre-regjeringen kvier seg for å ta den vanskelig debatten:

– Hvem skal man mest ta hensyn til: Behovet for de vaksinerte til å leve normale liv og gå ut og på konserter som normalt, eller dem som ikke vil vaksinere seg?

Høyres nestleder Tina Bru påpeker at det også handler om at folk begynner å slite:

– kostnadene ved at folk ikke kan treffes og leve normalt, sier Bru.

Bru følger opp med at det er grupper i Norge som trenger en rask avklaring.

– Studenter er et godt eksempel, som har lidd mye. Kan de som faktisk har vaksinert seg, få følge undervisningen fysisk, mens de som ikke er vaksinert må følge den digitalt? Det er slik vi må diskutere, sier Solberg til VG

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com