Hjem Helse Ernestine er 85 år gammel, men så absolutt ingen «bestemortype». Hun er verdens eldste kvinnelige bodybuilder

Ernestine er 85 år gammel, men så absolutt ingen «bestemortype». Hun er verdens eldste kvinnelige bodybuilder

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Alt for mange ganger setter vi oss mål her i livet vi dessverre ikke klarer å følge opp på. Det kan være så mange grunner til det, livssituasjoner som endrer seg, vi får andre interesser, gidder ikke, eller rett og slett glemmer det vi hadde tenkt oss.

Da kan kanskje historien om Ernestine Shepherd fra Baltimore være til inspirasjon om å sette i gang. Hvilket hun gjorde, sin høye alder til tross.

Foto: Facebook

85-år gammel kroppsbygger

Ernestine bor i Baltimore og er i dag en av de største kvinnelige kroppsbyggerne, både hva kropp og alder angår. For ikke bare er hun en formidabel kroppsbygger – hun er også 80 år gammel.

Men dette til tross, hun fortsetter å konkurrere, både i kroppsbygging og maraton(!)

Foto: Facebook

Opprinnelig har aldri Ernestine vært spesielt interessert i å trene, verken på den ene eller andre måten. Hun var fornøyd med livet som det var, men da hun fylte 56 ble hun enig med sin søster om at det kunne være fint å trimme litt – sånn med tanke på alderdommen. De ble enige om at det var lurt, og meldte seg på et aerobickurs og satte i gang. Ikke lenge etterpå var begge bitt av basillen, og de begynte å delta i konkurranser.

Foto: Facebook

Eldste kvinnelige bodybuilder

I 2010 fikk Ernestine en plass i Guinnes Rekordbok, som den eldste kvinnelige bodybuilderen i verden, en plass hun fortsatt innehar og ikke har tenkt å gi fra seg med det første.

Hun begynner dagen allerede klokken tre om morgenen hvor hun mediterer før hun jogger en tur – før treningen begynner for alvor klokken åtte. Den fortsetter til godt utpå kvelden.

Foto: Facebook

Ernestine er også opptatt av kostholdet sitt, og spiser hovedsakelig en diett basert på ris, kyllingbryst, kornprodukter, egg og kastanjer. Og vann. Mye vann.

Foto: Facebook

Og når man ser på bildene av den spreke 85-åringen kan man da ikke annet enn å bli imponert.

Foto: Facebook

På Instagram kan man ukentlig følge oppdateringene til 85-åringen. Hun publiserer både tips og inspirasjon til de som ønsker å få en sunnere livsstil.

Ernestines råd til alle som ønsker å komme i form slik som henne er at det bare er å begynne. Uansett hvilken alder man har, og hva utgangspunktet er. Hvis man ikke begynner kommer man heller ingen vei. Og det kan vi da ikke annet enn å være enig i, eller hva?

Nedenfor kan du se et nyhetsinnslag om den 85-år gamle bodybuilderen:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com