mandag, september 27, 2021

Et 10 år gammelt bilde av blomsterbuketten overgriperen ga tenåringsjenta til bursdagen førte til at han ble dømt

Mest lest nå

Jodie Canner var bare 13 år da hennes daværende nabo Paul Britton begynte å misbruke henne seksuelt. Kortet på blomsterbuketten han sendte til bursdagen ble brukt som bevis mot han i retten 10 år etter. 

Den nå 25 år gamle Jodie Canner fra Wirral i Storbritannia var kun 13 år gammel da naboen og «farsfiguren» Paul Britton begynte å misbruke henne seksuelt. 


Året før hadde Jodies foreldre skilt lag, og moren sjonglerte flere forskjellige jobber for å klare å få endene til å møtes. Naboene, som også var familievenner, tilbød moren at Jodie kunne komme til dem når som helst og leke med deres barn, så kunne de holde øye med Jodie når moren jobbet.

– Mamma var så takknemlig, hun visste ikke hva vi hadde gjort uten dem, og jeg var også takknemlig. Jeg følte at vi hadde fått en ny familie, sier Jodie til Daily Mail

Paul Britton ga henne en stor klem hver gang hun gikk hjem.

– Han fikk meg til å føle meg spesiell, og jeg så opp til ham, og uten en pappa hjemme så jeg på ham som en farfigur, sier hun.

Etterhvert ble det farvelkyss. Men det var bare et uskyldig smask, så Jodie tenkte ikke over det. 

Like før jul ba Paul henne om hjelp til å hente ned julepynt fra loftet. Men mens de sto på loftet, fikk Paul et merkelig drag i ansiktet.  

– Han spurte meg om jeg var ren, og om jeg var jomfru. Og han sa at om at jeg skulle fortsette å komme til huset, så måtte han sjekke at jeg var ren, sier Jodie.

Jodie var en uskyldig 13-åring og forstod ikke hva som skjedde. 

– Men fra da av likte han å sjekke om jeg var ren, når kona hans ikke var i nærheten, forteller Jodie. 

En kveld Jodies mor måtte ta en senvakt ble hun værende hos familien Britton over natten. Hun sov på sofaen. Da hun sovnet, kom Paul inn og begynte å stryke håret.

– Han fortalte meg at jeg var vakker, og plutselig la han seg over meg og begynte å gni kroppen over nattklærne mine. Og som han selv sa: «Jeg kan ikke vente til du er 16 år.», forteller Jodie. 

Hun hadde ingen anelse verken om hvordan hun skulle håndtere det som skjedde, eller hva han planla. som 13-åring skjønte hun ikke at det var seksuelt misbruk. Han var alltid så smilende, kul og avslappet. 

Nå begynte han å benytte seg av alle muligheter til å misbruke Jodie, og hun fikk både penger og gaver av han. 

– Han sa vi skulle holde dette mellom oss. Men hvem kunne jeg si det til? Jeg visste ikke engang hva «dette» var. Jeg kunne ikke beskrive det. Etterhvert begynte jeg til og med å lure på om jeg var forelsket i Paul, sier hun. 

Det forsatte uten at Jodie sa noe til noen. Og to uker før 16-årsdagen hennes sa han at han hadde en overraskelse til henne. Han ba Jodie pakke en bag og si til moren at hun skulle til noen venner. 

– Han booket oss inn på et motell som far og datter. Resepsjonisten spurte om han heller ville ha to rom, men han insisterte på at et familierom ville være helt fint, sier hun. 

Den natten var verre enn det noen gang hadde vært tidligere. 

På morgenen den dagen Jodie fylte 16 fikk hun en stor blomsterbukett på døren. «Gratulerer med 16-årsdagen, kjærlige hilsner fra Paul” sto det på kortet. Moren ble forvirret og spurte hvorfor de ikke var fra resten av familien også. Jodie bare trakk på skuldrene og smilte til moren som tok bilde av henne med buketten. 

Kort etter flyttet Paul og familien. Jodie savnet han ikke.

Et par år etter, da Jodie var 18, fikk hun kjæreste og ble gravid. Samtidig begynte hun også å få flashbacks fra tiden med Paul.

– Jeg så ansiktet hans i tankene mine oftere og oftere. Kjente lukten av etterbarberingsvannet hans. Og jeg følte han som en dødvekt som lå over meg. Da jeg tenkte over det hele igjen da, eldre og klokere, visste jeg hva det hadde vært. Det var grooming, psykologisk spill og seksuelt misbruk, sier hun.

Jodie slet, forholdet til barnefaren røk og hun flyttet tilbake til moren. 

Et år etter møtte hun sin nåværende partner, Ryan. Det var da det brast. Jodie fortalte historien sin for aller første gang. Først til Ryan, deretter til moren og så til politiet. 

Britton ble arrestert og siktet for 11 tilfeller av seksuell omgang med et barn under 16 år.

I retten benektet han alt, noe som betød at det var Jodies ord mot hans. Etterhvert som påtalemyndigheten bygget saken husket moren bildet av Jodie som holdt blomstene Paul hadde sendt.

Paul Britton som nå er 56 år gammel ble funnet skyldig i 8 av de 11 tiltalepunktene, og må sone 9 år i fengsel. 

Ved straffeutmålingen sto Jodie ansikt til ansikt mot overgriperen.

– Jeg fortalte ham hvordan han hadde frarøvet meg barndommen min, og hvordan jeg hadde møtt veggen. Og så sa jeg: «Men du får ikke ta fremtiden min». 

Jodie har valgt å gi avkall på anonymiteten sin og fortelle historien sin for å oppmuntre andre overgrepsofre til å anmelde. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter