onsdag, juni 3, 2020

Et fly med minst 91 passasjerer styrtet i et nabolag i Karachi

Mest lest nå

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Et fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines med 99 passasjerere, styrtet fredag ettermiddag i et nabolag i nærheten av flyplassen i Karachi, Pakistans største by. Av de 99 som var ombord, overlevde kun to av dem.

Flight 8303 av typen Airbus A320, var på vei fra Lahore og skulle lande i Karachi, da det ble rapportert om tekniske problemer. Flyet styrtet rett i et nabolag rett før flystripen. Det var minst 91 passasjere og åtte kabinansatte ombord, sier pakistanske myndigheter. Kun to av disse overlevde, men det er fortsatt uvisst om hvor mange som døde da flyet traff bakken.

Pilot hadde tekniske problemer før styrt

Piloten for flyet opplevde visstnok tekniske problemer før styrten, og sa dette til kontrolltårnet. Piloten prøvde visstnok også å lande flyet, men snudde rundt igjen ettersom flyets motorer ikke virket. «Vi snur – vi har mistet begge motorer,» skal piloten ha sagt til kontrolltårnet, rapporterer den pakistanske nyhetskanalen Geo News.


Tolv sekunder senere uttrykte piloten nød, og sa «Mayday, Mayday, Mayday.» Kontrolltårnet instruerte piloten til å lande på hvilken som helst av de to tilgjengelige rullebanene. Dette var siste gangen piloten kommuniserte med kontrolltårnet.

Pakistansk flyhistorie er ikke særlig lys. I 2010 styrtet et Airbus-fly i fjellet i nærheten av Karachi, en hendelse som krevde 152 liv. I 2016 spredde en brann seg fra motorene på et fly og drepte 48 passasjerer.

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter