Hjem Helse Et godt råd: Glem å gå ned i vekt etter å ha fått en baby og fokuser heller på å føle deg bra

Et godt råd: Glem å gå ned i vekt etter å ha fått en baby og fokuser heller på å føle deg bra

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Når man får barn er det uunngåelig at man går opp i vekt. Mange nybakte mødre kjenner på et press om å komme seg fort ned i vekt etter fødselen. Et godt råd? Skift fokus!

Samfunnet legger et unødig stort press på kvinner til å være slanke, selv etter at de har satt et lite menneskebarn til verden.

Og det å ta til seg disse urealistiske standardene øker bare bekymringene ved graviditet og fødsel. Det kan være fristende å gå på nettet og slå opp gjennomsnittsvekten en kvinne går opp under svangerskapet, men faktorer som genetikk, kroppsmasseindeks (BMI) og matinntak kan også være avgjørende faktorer. Så nettet vil ikke gi deg et ordentlig svar.

Selv om det er mulig å gå ned så mye som fem-seks kilo så snart babyen er født, så kan det ta alt fra seks til 12 måneder å miste all babyvekten man fikk under svangerskapet. Og selv da kan det være at kroppen er endret på uventede måter.

I stedet for å jobbe hardt for å gå ned i vekt, bør du kanskje vurdere å bruke energien på å akseptere denne nye versjonen av kroppen din, med strekkmerker og alt som hører til det å sette et lite menneske til verden.

En av de beste måtene å nyte perioden etter fødselen på, er ifølge Little Things å se dette som det perfekte tidspunktet å være en «basic babe». Kvitt deg med den emosjonelle og mentale belastningen etter fødselen ved å senke forventningene dine. Denne perioden kan forårsake angst eller depresjon, så ikke legg ekstra bør til byrden ved å styre på med slanking. Skift heller tankegangen din over til å glede deg over livet du og familien din har.

Du er sannsynligvis ikke på vei mot et rød løper-arrangement med det aller første – det er det faktisk ingen som er – så hvis du vil gå på en eller annen diett etter fødselen, la det være en digital detox-diett.

Du kan finne mye ro i det å stenge ned mulighetene til å sammenligne deg selv med retusjerte folk på nettet som du ikke engang kjenner i det virkelige liv.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com